Utazás

Az év legdurvább hőhulláma közeleg, de még előttünk áll néhány idillikus, nyugodt nyári nap

Az újabb jelentős felmelegedés csak vasárnap kezdődik, tehát még szűk egy hét áll rendelkezésünkre, ha szeretnénk kihasználni a kellemes hőmérsékletű, idillikus nyári napokat.

Ez vár ránk az újabb kánikula előtt

A héten még viszonylag nyugodt, kellemes nyári napok elé nézünk, vasárnaptól azonban újabb intenzív felmelegedés kezdődik, mely már a következő, minden eddiginél drasztikusabb hőhullámot előlegezi, melynek során 40 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet - írja a Kiderül.hu.

Előrejelzésük szerint ma napos, gomolyfelhős idő várható, több gomoly az északkeleti megyékben valószínű, és zápor, zivatar is elsősorban ott alakulhat ki. Kisebb eséllyel a nyugati határ közelében is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.

Kedden ok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel keleten, északkeleten. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16, a csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhőzet mellett általában több órára kisüt a nap. Jobbára száraz idő várható, inkább csak északkeleten alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Az északnyugati szél több helyütt megélénkül. A hőmérséklet hajnalban jellemzően 10 és 15, délután 26 és 32 fok között alakul.

Csütörtökön az északnyugatról délkelet felé vonuló kisebb-nagyobb felhőtömbök mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható. Az északnyugati szél megélénkül, néhol időnként megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 13 és 20, a maximum 30 és 35 fok között valószínű.

Pénteken a rövidebb napos időszakok mellett nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 14 és 21, délután általában 29 és 35 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, záporos tájakon ennél hűvösebb lehet.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, egyre kevesebb gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék általában nem valószínű, de a nap első felében néhol előfordulhat zápor, zivatar. Több helyütt megélénkül az északi szél. A hajnali 13, 20 fokról 28 és 33 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.