Utazás

Több ezer éves szokásról kell lemondaniuk a pakisztániaknak

A pakisztáni kormány arra kérte a lakosságot, igyekezzenek kevesebb csésze teát fogyasztani az ország életben maradása érdekében.

Egy ősi tradíció eshet áldozatul a gazdasági világválságnak

Pakisztán tea fogyasztás hagyomány válság import áru chai kormány gazdasági világválság 2022 hagyomány

Forrás: 123rf

Mivel Pakisztán számára a tea import termék és az ország a csőd szélén áll, így Ahsan Iqbal, Pakisztán fejlesztési minisztere kevesebb tea fogyasztására szólította fel a lakosságot – írta a BBC szerdán.

„Azzal a kéréssel fordulok a nemzethez, hogy csökkentsük a teafogyasztást napi egy-két csészére, mert már a tea importálását is kölcsönpénzből kell finanszíroznunk”

– nyilatkozott a miniszter.

Pakisztán valutájának, a pakisztáni rúpiának sebesen csökkent az értéke az elmúlt időszakban, a rúpia inflálódása pedig a magas importkiadások drasztikus csökkentésére kényszerítette a pakisztáni vezetést – magyarázza a BBC. Hogy Pakisztán elkerülje a gazdasági válság súlyosbodását a múlt hónapban több luxustermék importálását is szabályozta.

Pakisztán tea fogyasztás hagyomány válság import áru chai kormány gazdasági világválság 2022 hagyomány

Forrás: 123rf

A lakosság zöme nem támogatja az új intézkedéseket

A miniszter nyilatkozata nagy port kavart a lakosság körében, a közösségi médiában több belföldi közszereplő is reagált a felvetésre – írja az MTI. A bejegyzések szerint a lakosság nagy része megkérdőjelezi, hogy efféle intézkedésekkel valóban helyre lehetne-e állítani a gazdaságot.

Pakisztán a világ legnagyobb teaimportőre: a nemzeti italnak vélhető, gyakorta fogyasztott koffeines italra tavaly 600 millió dollárt (229 milliárd forint) költött az ország.

431 intézmény 2500 programmal készül június 25-én, a 20. alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakáján.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.