Utazás

"Nem tudjuk, hol vannak" - reménytelen az eltűnt tengeralattjáró helyzete, pár óra múlva elfogy az utasok oxigénje

Magyar idő szerint csütörtökön 13 óra 18 perckor fogyhat el az oxigén a Titan fedélzetén, de ez nagyban függ attól, hogy az utasok képesek-e megőrizni a nyugalmukat és kontrollálni a lélegzetüket.

Már most megpecsételődött a sorsuk?

Magyar idő szerint csütörtökön 13 óra 18 perckor fogyhat el az oxigén a Titanic roncsaihoz indult, ám útközben eltűnt merülőhajó, a Titan fedélzetén - számolt be róla nemrégiben a BBC. A pontos időpont persze több tényezőtől függ - leginkább attól, hogy a tengeralattjáró utasai képesek lesznek-e megőrizni lélekjelenlétüket és szabályozni lélegzetüket annak érdekében, hogy minél később következzen be az oxigénhiány. Erre egyébként meg is van az esély, hiszen a merülés előtt felkészítették őket az ilyen és ehhez hasonló helyzetekre. Ennek ellenére is könnyen lehet, hogy a Titan sorsa már most megpecsételődött.

Pénteken újabb tíz hajó és tengeralattjáró csatlakozik a napok óta tartó kereséshez, a mentőexpedícióban részt vevők szerint elengedhetetlenül fontos, hogy optimisták maradjanak.
Kattints a további képekért!

Az Ifremer francia tengerkutató intézet a tengeralattjáró robottal felszerelt Atalante nevű hajóját az Atlanti-óceán északi része felé irányította, oda, ahol két nappal ezelőtt a fedélzetén öt emberrel eltűnt a Titanic roncsaihoz indult kis merülőhajó - jelentette be kedden a francia kormány tengeri ügyekért felelős államtitkára.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Home&Design
Miért állítunk karácsonyfát, honnan az üveggömbök hagyománya és mikor lett a piros és zöld színkombináció az ünnep jelképe? Íme, a válasz mindhárom kérdésre.
Lifestyle
Idén karácsonykor ajándékozd a sütés-főzés élményét! Ezekkel a könyvekkel egyszerűen nem lőhetsz mellé!