Bennfentes tippeket osztottak meg pilóták: ebben a napszakban a legjobb repülni

Egy pilóta elárulta, mikor a legjobb és legrosszabb repülni, főleg, ha valaki az átlagosnál idegesebb a levegőben. Szerinte minden attól függ, mikor „rázósabb” a magasban megtett út.

Ekkor érdemes repülni

Még a legtapasztaltabb, legkalandvágyóbb utazók esetében is előfordul, hogy egy kicsit izgulnak repülés közben, akár a turbulencia, akár egy döcögősebb földet érés miatt. Ennek azonban nem kell így lennie, állítja pár pilóta, akik megosztották a legjobb tanácsaikat és bennfentes titkaikat a repüléssel kapcsolatban, amiről a LadBible számolt be.

Jerry Johnson, egy Los Angeles-i légitársaság pilótája úgy véli, hogy van olyan napszak, amikor kevésbé rögös a repülős utazás. „Ha ideges vagy, amikor repülőre szállsz, akkor inkább reggeli gépre foglalj jegyet” – tanácsolja, mindezt pedig arra alapozza, hogy a nap előrehaladtával, ahogyan melegszik fel a talaj, ez a levegőre is hatással van, így később sokkal rázósabb útra lehet számítani. Ráadásul viharok is leginkább délutánonként szoktak lenni.

Egy másik pilóta arról beszélt, hogy a fázósabbak inkább a repülőgép hátuljába üljenek. „A levegőáramlás a repülőgépeken általában elölről hátrafelé halad. Szóval, ha a lehető legfrissebb levegőt szeretnéd belélegezni, vagy semmiképp sem akarod, hogy túl meleged legyen, akkor lehetőleg a gép elejében ülj. Általában hátul van a legmelegebb a repülőkön” – mondta el a texasi pilóta.

Melyik a legnyugisabb ülés? Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2