Utazás

Kitépett szívű gyermekek maradványait fedezték fel Peruban - hátborzongató, milyen körülmények között haltak meg

Hetvenhat olyan gyermek földi maradványaira bukkantak, akiknek szegycsontján keresztirányú vágás látható: valószínűleg felnyitották a mellkasukat, a szívüket pedig eltávolították.

Felnyitották a mellkasukat és kiemelték a szívüket

Kitépett szívű gyermekek földi maradványaira bukkantak egy perui lelőhelyen - adta hírül a LiveScience. A kutatók arra számítanak, hogy a közeljövőben még több test kerül majd elő. Gabriel Prieto, a Floridai Egyetem munkatársa és a Pampa La Cruznál zajló ásatások vezetője a csontvázakkal kapcsolatban elmondta: közös jellemzőjük, hogy a szegycsontnál keresztirányú vágás található, ami arra utal, hogy a mellkast felnyitották, a szívet pedig kiemelték onnan.

Pampa La Cruznál évek óta végeznek vizsgálatokat a szakemberek, eddig összesen 323 gyermekáldozat földi maradványait detektálták, a közelben található Las Llamasnál pedig további 173 gyermek és 3 felnőtt csontvázát találták meg. Prieto becslései szerint az áldozatok valós száma az ezret is meghaladhatja.

Fotó: 123rf

Lapozz, máris folytatjuk!

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Utazás
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!