Utazás

Ezt az arcát eddig nem ismerted Szlovéniának: ha valódi feltöltődésre vágysz, ezekbe a városokba utazz

Szlovénia termál- és ásványvízforrásainak regeneráló, pihentető hatását a Pannon-síkságtól a tengerpartig 15 minősített, természetes gyógyvízű forrásból táplálkozó fürdőhelyen élvezhetik a látogatók. A kezelésekben a jótékony iszap és a tőzeg éppúgy helyet kap, mint a méz, a szőlő vagy a csokoládé.

Érdemes ellátogatni az országba

Szlovénia a tiszta vizek földje, ahol a természet és a gazdag kulturális örökség arra ösztönzi az itt lakókat, hogy kincseiket megőrizzék az eljövendő nemzedékeknek. Ez az oka annak, hogy a legtöbb szlovéniai gyógyfürdő a környezet iránti felelősséggel működik, és a vendégek valódi környezetbarát termálélményekben részesülhetnek. Bármerre járjunk is az országban, a kivételes természeti adottságok és a helyi gyógyító hagyományok a legújabb trendeket követő kezelésekkel és magas szintű szakértelemmel párosulnak a termálfürdőkben és wellness-központokban.

Méregtelenítő programok a természet erejével

Gyorsuló világunkban egyre többen szenvednek a civilizációs betegségek és a stressz tüneteitől, miközben a környezetünk méreganyagokkal is terheli a szervezetet. A problémára válaszként Szlovénia több gyógyfürdője átfogó méregtelenítő programokat kínál. Ezek segítenek megszabadulni a mindennapok káros hatásaitól, és új élettel töltik meg a testet-lelket. Az egyik legátfogóbb méregtelenítő programot a Šmarješke Toplice Spában találjuk, ahol a kezelés részeként személyre szabott étkezési program, természetben végzett testmozgás, különféle terápiák és a relaxáció kombinációja várja a látogatókat. Hasonlóan komplex élmény részesei lehetnek a Terme Dobrna vendégei: a termálfürdő kényeztető kezelései között nyugtató méregtelenítő fürdőt és aromaterápiás masszázst is találni, de a mangóiszap vagy a tőzeg ugyancsak hozzájárulnak a közérzet javításához.

A Rogaška Medical Centre a közelben fakadó Donat ásványvízre alapozza kezeléseit: a világon a legmagasabb magnéziumtartalommal rendelkező víz kémiai összetételének jótékony hatását a szervezet átfogó méregtelenítésére alkalmazzák. A Terme Maribor saját összeállítású, speciális méregtelenítő étrendre esküszik, amit mozgással és kényeztető kezelésekkel kombinálnak. A Terme Olimiában ionizált víz segítségével, a talpon keresztül ürítik ki a szervezetből a káros anyagokat, a Terme Radenci gyógyfürdőben pedig a magas CO₂-tartalmú helyi ásványvizet használják sikeresen a test tisztítására.

Aki a Földközi-tenger erejét szeretné érezni a bőrén, az a Terme Portorožban mediterrán stílusú méregtelenítő programmal szabadulhat meg a felesleges terhektől – a kezelés része a thalassoterápia, az ajurvédikus kezelések, a thai terápia, az egészséges táplálkozás és a szabadban végzett testmozgás.

Lapozz a folytatáshoz, mutatjuk, hogy milyen programok várnak még!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.