Amerikában több mint 300 nyelvet beszélnek: 5 érdekes nyelvi tény, amit biztos nem tudtál

A magyar nyelv nagyon különleges, azonban a világ minden része tartogat érdekességeket a beszélt nyelvekkel kapcsolatban. Ezek közül mutatunk most öt különleges tényt.

Az angol nyelv nem Angliából származik

A közhiedelemmel ellentétben az angol nyelv nem brit földről származik. A nyelv történelmi gyökerei inkább Németországban erednek bizonyos, a római kor utáni időszakban Nagy-Britanniában letelepedett germán népektől.

Az olasz nem Olaszország nyelve

Az olaszok hagyományosan a firenzei nyelv néven ismert dialektust választják hivatalos nyelvüknek. Emellett Olaszország legtöbb régiójában nem olaszul, hanem más, sajátos dialektusokat beszélnek.

A világ leghosszabb ábécéje 73 karakteres

Több mint 73 karakterével a kambodzsai nyelv viseli a világ leghosszabb ábécéje címet. Úgy is tartják, hogy ez az egyik legnehezebben megtanulható nyelv a világon.

Amerikában több mint 300 nyelvet beszélnek

A világ soknyelvű helyei közt az Egyesült Államok minden bizonnyal az élvonalban van, hiszen több mint 300 nyelvet beszélnek az államokban. Sőt, a jelentések szerint az amerikai polgárok 21%-a beszél otthon az angolon kívül valamilyen más nyelvet is.

Ázsiában van a legtöbb feljegyzett nyelv

A kontinens, ahol a legtöbb nyelvet beszélik, Ázsia, a maga több mint 2300 nyelvével. Ezt szorosan követi Afrika, 2138 nyelvvel, míg Európában csak 286 beszélt nyelv van.

Forrás: Goworldtravel Fotó: GettyImages

Oldalak