Utazás

Négyszáznál is több kultúrprogram vár minket a hétvégén, amiket kár lenne kihagyni!

A Kultúrházak éjjel-nappal sorozat keretében fővárosi, vidéki és határon túli művelődési házak több mint négyszáz kulturális programmal várják péntektől vasárnapig a látogatókat.

A programokon kicsik és nagyok is egyaránt jól érezhetik magukat!

A tizenhatodik alkalommal megszervezett rendezvény idén a Petőfi bicentenáriumhoz is kapcsolódik, ezért a költő életművéhez kapcsolódó színes programok is megtalálhatók lesznek a helyszínek kínálatában – közölte az eseményt szervező Magyar Népművelők Egyesülete az MTI-vel.

A rendezvény idei központi helyszíne Nagykőrös lesz, itt tartják a pénteki megnyitót is, amelyen közreműködik a Nagykőrösi Kis István Népdalkör, az esti programok közül pedig kiemelkedik az Eleven Költők Társasága koncertje.

Szombaton a kistelepülési közművelődési feladatellátás sokszínűségét Kékcse település eseményei mutatják be. Itt lesz extrém akadálypálya gyerekeknek, a nagyobbakat pedig kerékpáros KRESZ-versenyre várják. Rendeznek továbbá tájházlátogatást, mézeskalács-kiállítást, de gyerektánccsoport előadása is szerepel a programban. Az esti Republic koncertet éjszakai táncház követi.

Vasárnap Pécs kapja a főszerepet, mint kiemelt vidéki városi helyszín. Itt interaktív mesejáték, felnőtteknek szóló zenés meseest, társasjáték és számos előadás, kiállítás szerepel a programok között.

Táncházak hét határon túl címmel negyedik alkalommal kapcsolódnak a sorozathoz a Magyarországgal határos országok magyar nyelvterületén élő közösségek. Bécsben a Délibáb Néptánccsoport lesz a házigazda Török Sándor vezetésével, Lendván szombaton az Aprók táncára várják a gyerekeket, Horvátországban Bíró Roni és zenész barátai muzsikálnak, Kárpátalján pedig a Kokas Banda ad koncertet. Szerbiában, Szabadkán a Táncházak hét határon túl partnere a Népkör Magyar Művelődési Központ, Romániában a nagyszebeni Híd Egyesület, Nagybányán pedig a Teleki Ház – továbbította a közleményt az MTI.

Számos olyan tengerparti város van a világban - köztük Rio De Janeiro is -, amely gyorsabban süllyed, mint amennyire a tengerszint emelkedik.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.