Utazás

Négyszáznál is több kultúrprogram vár minket a hétvégén, amiket kár lenne kihagyni!

A Kultúrházak éjjel-nappal sorozat keretében fővárosi, vidéki és határon túli művelődési házak több mint négyszáz kulturális programmal várják péntektől vasárnapig a látogatókat.

A programokon kicsik és nagyok is egyaránt jól érezhetik magukat!

A tizenhatodik alkalommal megszervezett rendezvény idén a Petőfi bicentenáriumhoz is kapcsolódik, ezért a költő életművéhez kapcsolódó színes programok is megtalálhatók lesznek a helyszínek kínálatában – közölte az eseményt szervező Magyar Népművelők Egyesülete az MTI-vel.

A rendezvény idei központi helyszíne Nagykőrös lesz, itt tartják a pénteki megnyitót is, amelyen közreműködik a Nagykőrösi Kis István Népdalkör, az esti programok közül pedig kiemelkedik az Eleven Költők Társasága koncertje.

Szombaton a kistelepülési közművelődési feladatellátás sokszínűségét Kékcse település eseményei mutatják be. Itt lesz extrém akadálypálya gyerekeknek, a nagyobbakat pedig kerékpáros KRESZ-versenyre várják. Rendeznek továbbá tájházlátogatást, mézeskalács-kiállítást, de gyerektánccsoport előadása is szerepel a programban. Az esti Republic koncertet éjszakai táncház követi.

Vasárnap Pécs kapja a főszerepet, mint kiemelt vidéki városi helyszín. Itt interaktív mesejáték, felnőtteknek szóló zenés meseest, társasjáték és számos előadás, kiállítás szerepel a programok között.

Táncházak hét határon túl címmel negyedik alkalommal kapcsolódnak a sorozathoz a Magyarországgal határos országok magyar nyelvterületén élő közösségek. Bécsben a Délibáb Néptánccsoport lesz a házigazda Török Sándor vezetésével, Lendván szombaton az Aprók táncára várják a gyerekeket, Horvátországban Bíró Roni és zenész barátai muzsikálnak, Kárpátalján pedig a Kokas Banda ad koncertet. Szerbiában, Szabadkán a Táncházak hét határon túl partnere a Népkör Magyar Művelődési Központ, Romániában a nagyszebeni Híd Egyesület, Nagybányán pedig a Teleki Ház – továbbította a közleményt az MTI.

Számos olyan tengerparti város van a világban - köztük Rio De Janeiro is -, amely gyorsabban süllyed, mint amennyire a tengerszint emelkedik.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A 2023-as esztendő a vízi Nyúl éve volt a kínai horoszkóp szerint, 2024 viszont a Fa Sárkány esztendője lesz, és bizony nagy változásra számíthat az összes állatövi jegy.
Sztárok
Az akkor még hercegi rangban szolgáló Károly élete talán legborzasztóbb pillanatait élte át.
Utazás
November végén fehérbe öltözött az ország, és úgy tűnik, a havazás mértéke december első felében sem fog csökkenni.