Utazás

Mindössze 53 négyzetméter a világ legkisebb hotele - több százszor cserélt gazdát a szerelem nevében

Hiába csupán 53 négyzetméter a németországi Eh’häusl, a szerelemesek máig egymásnak adják a kilincset, ami nemcsak a különleges berendezésnek, de a hotel szívet melengető történetének is köszönhető.

Egy furcsa törvény hívta életre

Ember legyen a talpán, aki első ránézésre meg tudja állapítani az 1728-ban épült Eh’häusl Hotelről, hogy az egy szálloda. Egyrészt azért, mert egyáltalán nincs klasszikus szálloda fazonja, másrészt pedig homlokzata éppolyan, mint az azt közrefogó két épületé, csak éppen más színű. De akkor hogyan is válhatott ez a kicsiny lak szállodává? Egy leleményes üzletembernek köszönheti Németország, hogy Ambergben máig működik a világ egyik legkisebb szállodája, ami, ha nincs egy helyi jogszabály, lehet, hogy sosem jön létre. Az 1700-as években ugyanis csak azok házasodhattak össze, akiknek hivatalosan volt ingatlanja. Ám miután ez nem minden szerelmesnek adatott meg, jött egy okos trükk, amivel kiküszöbölhették a problémát és ami egyúttal világhírűvé tette az Eh’häusl épületét.

Lapozz a részletekért, mutatjuk a különleges hotel belsejét is!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Home&Design
Melegebb, barátságosabb terek, nyugalom, természetközeliség: ezek a fogalmak határozzák meg az év lakberendezési trendjeit.