A hazai fesztiválokról is le kell mondanunk a koronavírus miatt?

Már a legtöbb szervező kiadta közleményeit, íme a lista!

A fesztiválokat is érinti a járvány okozta válság

Az elmúlt napokban egyre több koronavírus-fertőzöttről szólnak a hírek Magyarországon is. A kormány bezáratta az oktatási intézményeket, a nevelési intézmények nyitva tartásáról pedig az önkormányzatok határozhatnak. A vendéglátó egységek országszerte délután 3 óráig szolgálhatják ki a vendégeket, a boltok szintén eddig az időpontig maradhatnak nyitva, leszámítva az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat és drogériákat.

A rendezvényeket is betiltották ideiglenesen, 100 fő felett zárt térben, 500 fő felett pedig szabadtéren sem lehet megtartani azokat. A jelenlegi állapot szigorodhat annak függvényében, hogyan alakul a járvány terjedése. A többi ország tapasztalatai alapján akár hónapokig is eltarthatnak a korlátozások, amelyek érintik a nyári koncerteket és a fesztiválszezont. A legtöbb hazai rendezvényszervező már hivatalos közelményt is kiadott ennek kapcsán, de egyesek beszámoltak arról is, milyen "válságstratégiával" készülnek az elmaradt bulikra.

Lapozd fel a galériát a részletekért!

A Szigetig még öt hónap van, de a szervezők már most informálták a fesztivál érdeklődőit, hogy a járványhelyzet kiszámíthatatlansága miatt bármilyen forgatókönyv megvalósulhat.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!