Budapestet holdbéli tájjá változtatta a járvány: ennyire kiürültek az utcák

Megrendítő látványt nyújt a magyar főváros.

Egyre többen maradnak otthon

A koronavírus-járvány viharos gyorsaságú eszkalálódása, a múlt héten kihirdetett veszélyhelyzet, valamint az annak keretében meghozott rendkívüli intézkedések nyomán valósággal kiürültek a magyar főváros forgalmasabb utcái is. Nem túlzás azt állítanunk, hogy Budapestet különös, holdbéli tájjá formálta a koronavírus-járvány. Aki megteheti, az otthon marad, és ha lehetősége van rá, a home office-t választja. Az elmúlt napokban alig egy-két lélek lézeng Budapest máskor üdvrivalgástól, beszélgetésektől, lármától hangos utcáin, közterein.

Szívbemarkoló látvány

Megrendítő és szomorú látni, hogy csupán egy-egy turista kószál a Szent István téren, de a helyzet a város más, turisztikai-kulturális szempontból meghatározó csomópontjain is ugyanez. A legtöbb gyalogos az elmúlt napok folyamán már eltűnt az utcákról, mostanra szinte csak autók és különböző tömegközlekedési eszközök láthatók az utakon.

Ugyanakkor autóból is egyre kevesebbet látni az utakon - az emberek egyre nagyobb számban ismerik fel, hogy most az otthon maradás a legbölcsebb és legcélravezetőbb döntés. Az mindenesetre biztos, hogy még sokáig emlékezni fogunk e képekre - a retinánkba égnek majd, s különösen furcsa lesz visszagondolni rájuk, ha a mostani vészhelyzet rossz emlékké szelídül, s újra birtokba vehetjük a főváros köztereit, parkjait, utcáit, éttermeit és szórakozóhelyeit.

Lapozz a további fotókért!

Az utcák elnéptelenedtek.
Kattints a további képekért!

A járvány miatt vezetnek be korlátozásokat.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!