A mesterművek otthona: 227 éve nyílt meg a Louvre Múzeum Párizsban - Galéria

Az emberiség kulturális örökségének francia fellegvára egyszerűen káprázatos. Ha utazni nem is tudunk, nosztalgiázzunk fotókkal!

A világ legnagyobb múzeuma

Felfoghatatlan méretekkel rendelkezik Párizs egyik jelentős kulturális intézménye, a Louvre: több mint 35 ezer kiállított műkincsét összesen 9 hónapba telne végignézni. Nem csoda, hogy egy átlag turista is több órát időzik a múzeum falai között. A Szajna jobb partján található nemzeti múzeum, nemcsak a világ egyik legméretesebb, hanem a legismertebb kiállítóhelye, amit évente csaknem 10 millió látogatót vonz. Az európai képzőművészetek gyűjteménye mellett megszámlálhatatlan mennyiségű egyiptomi, iszlám, keleti, görög, római és etruszk emlékek is megtekinthetők. 1793 óta a francia főváros egyik legfontosabb ékköve lett az intézmény, ami idén már 227 éve szolgálja az egyik legnemesebb célt: őrzi és bemutatja a következő generációknak az emberiség művészetének legmeghatározóbb kiválóságait. Az alábbi összeállításban - ha képzeletben is - most az ódon falak közé utazunk.

Mutatjuk a Louvre legszebb mesterműveit!

1) A Medúza tutaja (1819), Théodore Géricault A 19. századi romantikus festészet egyik leghíresebb darabja, amely egy francia hajó elsüllyedésének következményét ábrázolja, mely során a kapitány hátrahagyta a legénységet és az utasokat is. Az eseményből nemzeti botrány lett, és Géricault drámai ábrázolása bemutatta a tragédia monumentalitását. A festmény ismertsége a korrupt társadalom vádolásából ered, de szintén abból, ahogyan drámaian bemutatta az örök témát, az ember harcát a természettel - írja a Wikipedia.
Kattints a további képekért!

A település polgármestere túl kockázatosnak tartja a tömegrendezvényt.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!