Az olasz turistaparadicsom, amit imádnak a magyarok: Lignano Sabbiadoróban jártunk

Néhány óra autóval, de itt minden megvan, ami a tökéletes nyaraláshoz kell. Élménybeszámoló az egyik legvonzóbb itáliai településről.

Pihenés, kaland, szenzációs gasztronómia - ez Lignano

A magyarok körében még mindig a közelebbi tengerpartok, így a horvát és az olasz számítanak a legnépszerűbbnek. Valójában érthető is, miért vonzza annyira az Adria a turistákat, hiszen legszebb települései néhány órás autózással elérhetők, ráadásul akár barátokkal, akár családdal utazunk, az élmény minden szempontból garantált. Itália északi régiója évek óta közkedvelt a hazai közönségnél. A pihenés és feltöltődés mellett jó néhány olyan város akad ebben a térségben, ahol tényleg a relaxálásé lehet a főszerep, ugyanakkor lehetőségünk van szórakozásra, aktív kikapcsolódásra - sportolásra -, nem utolsó sorban pedig szenzációs gasztro élményekkel gazdagodhatunk. Ezeket mind megtapasztalhatjuk például az olasz part egyik legvonzóbb családi nyaralóhelyén, Lignano Sabbiadoróban, mely az előzőekben felsorolt előnyei mellett egyre fejlődő, korszerű infrastruktúrájának köszönhetően évről-évre több látogatót csábít. A közelmúltban volt szerencsénk testközelből megismerkedni ezzel a fantasztikus desztinációval, élményeinket pedig most veletek is szeretnénk megosztani.

Július 23-25. között három napos út keretében fedeztük fel Lignano Sabbiadoro különleges kínálatát. Kicsit olyan ez a hely, mint egy ékszerdoboz: izgalmas kinyitni, és amit benne találunk, attól csak boldogabbak leszünk. Itt tényleg mindenre van lehetőségünk - ha sportolni szeretnénk, akkor négy extrémebb vízi programot is választhatunk (siklóernyőzés, windszörfözés, vitorlázás, kitesurf), ha jókat ennénk, akkor elmerülhetünk a páratlan helyi kulináris élvezetekben (persze zseniális borok kíséretében), ha pedig csak pihenésre fordítanánk az időt, akkor relaxálhatunk a tengerparton. Az esti órákban a bulizni vágyóknak sem kell otthon maradniuk, hiszen a város dugig van szuper szórakozási opciókkal, bárokkal, éttermekkel, a sétálóutca nyüzsgő atmoszférájáról pedig oldalakon keresztül lehetne mesélni.

Családbarát, de fiatalos

Szerintünk az a jó egy turistaparadicsomban, ha mindenki ízlését kiszolgálja. Lignano Sabbiadoro családbarát hely, ahol mind a kicsik, mind a felnőttek remekül érezhetik magukat, ugyanakkor fiatalos lendületének köszönhetően a kisebb-nagyobb baráti társaságok, valamint romantikázni vágyó párok számára is tökéletes úti cél. Mi egy kicsit ebből és abból az oldalból is kaptunk. Egy fergeteges hajózás során például részesei lehettünk egy nagyszerű gasztro túrának, melynek keretében a legfinomabb helyi borokat és ínycsiklandozó falatokat kóstolhattuk meg, mindezt természetesen lenyűgöző környezetben és lélegzetelállító panorámával. Egy hajóút minden esetben nagy élmény, de ha még kulináris élvezetek is kapcsolódnak hozzá, az felejthetetlenné teszi az egészet. Ez a lehetőség Lignanóban inkább a felnőtteknek kedvez, de a gyerekek is levezethetik az energiáikat a közeli Aquaparkban, ahová szintén volt szerencsénk eljutni. Szokták mondani, hogy egy ilyen helyen a nagyok is újraélik a gyerekkorukat, de tényleg így van. Remekül szórakoztunk itt is, mielőtt ellátogattunk volna az állatkertbe, ami ugyancsak kielégíti a családi időtöltést.

Bőven volt időnk felfedezni Lignano szuper - nyolc kilométeres - homokos tengerpartját, ahol a pihenni vágyók egész napokat tölthetnek el édes semmittevéssel. A Sabbiadoro részt az évek során gyönyörűen kialakították, sokan például kimondottan szeretnek itt szabadtéren is sportolni - futni, kerékpározni vagy épp edzeni - pont azért, mert lenyűgöző környezetben tehetik ezt meg. Ha pedig már sportolás, akkor ismét érdemes megemlíteni a vízi opciókat, hiszen ezek is nagyon közkedveltek a régióban. A SUP-ozás az egyik, amit szeretnek a helyiek és a turisták, de sokan döntenek a vitorlázás vagy épp a windszörfing mellett egyaránt. A lényeg, hogy aki aktívan szeretné eltölteni itt az idejét, bőven van lehetősége választani, a repertoár színes.

Gasztronómia a csúcson

Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne szeretné az olasz konyhát. Mi nagyon kedveljük a hazai ízeket, a magyar gasztronómia szintén páratlan, de soha nem mondunk nemet egy finom, autentikus itáliai pizzára, tésztára vagy helyi különlegességekre. Az utazás során volt lehetőségünk elmerülni többfogásos élményekben, és bizony nem panaszkodtunk, minden elfogyott. Lignanóban a tengeri herkentyűk - főként halak - viszik a prímet, valamint a desszertek is kifogástalanok. Azért azt meg kell hagyni, hogy szükséges bírni gyomorral, az adagok ugyanis nem tűnnek nagynak, de elképesztően laktatóak, és mire az ember a végére ér a vacsorájának, biztosan lazítania kell az övén - érdemes a gasztro élményekhez a kényelmesen elegáns öltözködést választani. Egyébként aki erre jár, az a hagyományos és extrémebb konyhát is ki tudja próbálni, az ínyencségek kedvelői éppúgy találnak maguknak finomabbnál finomabb falatokat, mint a tradicionális fogások hívei.

Lignanót azért is szeretik a magyarok, mert körülbelül hat óra autózással elérhető, de ha valaki nem akarja beáldozni saját járgányát, akkor a távolsági közlekedés mellett természetesen már bérlésre is számos lehetőség akad. Mi a Hertz autókölcsönzővel utaztunk, akik többféle kategóriában és speciális szolgáltatásokkal várják a közönséget.

Aki esetleg kedvet kapna néhány napot eltölteni az Adriai-tenger egyik legvonzóbb családi nyaralóhelyén, annak fontos információ lehet, hogy Lignano még egy hétig különleges ajánlatokkal várja a magyar vendégeket. Most kedvező áron foglalhatnak szállást az érdeklődők, a desztináció különleges ajánlatokat állított össze kifejezetten a magyar turisták számára, amelyek augusztus 4-ig érhetők el. A magyar vendégek közvetlen foglalás esetén garantált 10 százalékos kedvezményt kapnak.

Fotók, forrás: Femcafe, Turizmus.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!