Utazás

Irány nyugat! Fedezd fel Sopront és környékét!

Szaszák Zsolt az egyik legsikeresebb fiatal magyar színész Sopronban töltötte a gyerekkorát. Békéscsabán született, majd 5 éves volt, amikor családjával a nyugati határszélre költöztek. Számos meghatározó emlék fűzi a városhoz. Rendhagyó túra következik, ismerjük meg a leghűségesebb várost Zsolt szemén keresztül!

1. Tiniszerelmek, hangos kacagások helyszíne volt Zsolt életében a Bécsi-domb. A helyi fiatalok ide járnak piknikezni és bobozni, itt csattannak el az első csókok, itt vésődnek be örökre az első randiélmények. A soproni Bécsi-domb természetvédelmi terület, kisgyermekeknek épített játszóterekkel és idősebbek valamint mozgássérültek számára is járható kilátóponttal, történelmi emlékhelyekkel várja a látogatókat. Kevesen tudják, hogy hazánkban egyedül a Bécsi-dombon él a szívlevelű gubóvirág (Globularia cordifolia), és ennek védelme érdekében már az 1930-as években területeket nyilvánítottak védetté a városnak ezen a részén.

2. Zsolték családja Sopronban a Paprét mellett lakott a Poncichter-negyed közepén. Zsolt egyik kedvenc épülete a városban a papréti Ortodox Zsinagóga. Ide sétált két mentett kutyájával, vagy csak fogott egy könyvet és órákig olvasott a zsinagóga árnyékában. A mára már eléggé lepusztult, egykor csodaszép épületet Schiller János tervei alapján 1890 és 1891 között építették. 1944 júliusában itt hozták létre a papréti gettót. A háború után, 1945-től az ortodox és a neológ hitközség visszatért tagjai együtt használták az épületet. Mivel a gyermekes családok az 1956-os események miatt kivándoroltak, a kis létszámú hitközség a zsinagógát 1969-ben eladta. A felújításra szoruló épület műemléki védettséget élvez, kiállítások, koncertek és előadások idején nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

További információk itt.

3. Zsolt életének egyik meghatározó állomása, hogy 16 évesen ő játszhatta a Valahol Európa darabban Ficsúr szerepét a soproni Petőfi Színházban. Ez volt élete első igazán komoly szerepe. Ma már számos főszerepet, több színházban is magáénak tudhat, az elmúlt néhány évben megfordult Veszprém, Székesfehérvár, Szeged és a budapesti Madách Színház deszkáin is.

A soproni színjátszás kezdeteiről egyébként már 1412-ből találhatók adatok. Lackner Kristóf latin nyelvű darabjait a jezsuiták iskoladrámái, majd 1716-tól hivatásos német vándortársulatok előadásai követték. Az 1792-es esztendő mérföldkő a helyi színházhistóriában: magyar nyelvű darab kerül színre, az evangélikus líceum diákjai előadják Lakos János Hunyadi László című drámáját. Ezzel Sopron is fejezetet nyit a magyar nyelvű színjátszás krónikájában.

A soproni Ikva patak partja az, ami meghatározta a kutyás sétákat Mokesszal és Tappanccsal, Zsolt két mentett keverék kutyájával. Ezek az évek és séták döntötték el, hogy Zsolt örökké kutyás lesz. Mostani kiskedvence Maszat már 4-5 éves volt, mikor a színészhez került és már 4 éve hűséges társa. Utazni, tárgyalni és még a színházi próbákra is elkíséri a gazdáját. Az Ikva patak Ausztria területén ered, átfolyik Sopron városán, majd néhány települést érintve a Hanság-főcsatornába torkollik. Hossza 51,9 km.

Zsolt rutinos utazónak számít és örömmel mondott igent a felkérésre, hogy legyen ő AZ ÉV HOTELE verseny egyik epizódjának hoteltesztelője, méghozzá párjával Annával együtt!

Ha kíváncsi vagy hogyan teltek a színész szerelmespár romantikus napjai Sopronban, illetve Veszprémben, és tudni szeretnéd, hogy ezúttal melyik hotelek mutatkoztak be a régióban, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL+-on!

Folytatódik AZ ÉV HOTELE verseny az Észak-Dunántúli régióban!

Voksodat vasárnap délig adhatod le az alábbi szállodák valamelyikére:

Hotel Fagus Conference & Spa****superior, Sopron

A négycsillagos superior besorolású Fagus Hotel teljes felújítást követően 2022 augusztus elsején nyitotta meg újra kapuit. A szálloda Sopronban, a Lővérek ölelésében található. Ez a város talán legszebb, legelőkelőbb üdülőnegyede. A Fertő-tó 15 km, a Balfi gyógyfürdő 10 km, Bécs pedig 70 km távolságra található. A szálloda szobáiból és lakosztályaiból a fenyvesekkel tarkított erdőre nyílik kilátás. A hotel exkluzív megjelenésű spa világában úszó-, élmény- és gyerekmedence is található, szaunavilágában finn-, infra- és aromaszauna, jégkút, fűtött ülő- és fekvőpad, gőzkabin és dézsás zuhany is a vendégek rendelkezésére áll. A wellness külsős vendégeket is fogad. A szálloda éttermében büféreggelit és svédasztalos vacsorát kínálnak, a séf a régió ismert fogásai mellett nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi konyha különlegességeire is. A reggelinél és a vacsoránál vegetáriánus, vegán és gluténmentesen ételek is elérhetők.

További információ itt.

Anna és Zsolt egy másik, veszprémi szállodát is leteszteltek néhány napos utazásuk során.

Hotel Historia**** & Historante, Veszprém

A négycsillagos Hotel Historia 2010-ben nyitott meg Veszprémben, Gizella királynő kedvenc városában, a vár alatt. A szálloda a Séd völgyében található, festői környezetben. Az ódon ház, a Cholnoky család egykori rezidenciája új életre kelt a hotel kialakításával, eredeti tetőgerendái és impozáns lépcsősora ma is emlékeztet arra, hogy a háznak története van. A tűztorony, a város egyik jelképe 500 méterre van a hoteltől. A veszprémi kolostor romjai mindössze 1 kilométeres sétára vannak a Historiától. Bár a szálloda a város szívében található, szobái mellé pihenés is jár: nyakzuhanyos ülőmedencével, finn szaunával, gőzkabinnal, hűsítő jégkúttal várják szállóvendégeiket. Étterme, a Historante vacsoraidőben ugyan átmenetileg zárva van, de a cégcsoport másik épületénél, a Malomkert éttermében a’la carte fogyasztással kínálnak vacsoralehetőséget. Az étlapon ízletes előételek, levesek, főételek és desszertek is szerepelnek.

További információ itt.

Szavazz és nyerj szállodai utalványt minden héten!

Szavazatodat AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szálláshelyek valamelyikére vasárnap 11 óráig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy szállodai ajándékutalványt oda, ahová a szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE-ben!

Vasárnap újra megmutatjuk a versenyben résztvevő Észak-Dunántúli szálláshelyeket!

Jövő héten vasárnap egy összefoglaló adással folytatódik AZ ÉV HOTELE idei évada! Akkor újra láthatóak lesznek az észak-dunántúli régió versenyben részt vevő hotelei: Zircen és Bükön Nagy Bettina bikinifitnesz-versenyző és édesanyja Koltai Gabriella, Szentendrén és Bükön Varga-Huszti Dorottya színésznő és táncos barátnője, Felkai Flóra járt, Sopronban és Veszprémben pedig Szaszák Zsolt és párja Borovics Anna.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

Tudtad, hogy hazánkban hemzsegnek a termálfürdők és hogy több, mint 200 van belőlük a fővároson kívül is? Magyarországon mintegy 1300 gyógy- és termálforrást tartunk nyilván, amelyek természetes és gyógyfürdőket táplálnak.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?
Lifestyle