Utazás

Hamarosan vége a csapadékmentes napoknak: hétvégén sem esőből, sem hóból nem lesz hiány

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk vasárnapig.

Lassan, de biztosan egyre melegebb lesz

Ma derült, száraz idő várható. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, egyedül Sopron környékén kísérhetik élénk lökések a déli szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 fok körül alakul.

Pénteken általában sok napsütés várható, emellett főleg a Dunától keletre felhősávok vonulhatnak át északról dél felé. Csapadék nem lesz. A délnyugati, majd északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -9, -3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon -10 foknál is hidegebb lehet. Kora délutánra 2 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton okklúziós front vékonyabb, szakadozott felhőzete vonulhat át, mögötte néhány órára kisüthet a nap. A késő délutáni, esti óráktól észak felől melegfront vastagabb felhőzete érkezhet és szórványosan előfordul vegyes csapadék (inkább eső, de főleg a hegyekben, illetve északkeleten, keleten havas eső, ónos eső, hó is). A nyugatias szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9, -3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon -10 foknál is hidegebb lehet. Kora délután 3, 8 fokra számíthatunk.

Vasárnap éjjel jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben felszakadozik a felhőzet: gomolyfelhők roboghatnak északról dél felé. Reggelig szórványosan, napközben már csak néhol valószínű gyenge vegyes csapadék (inkább eső, de főként a hegyekben és északkeleten, keleten havas eső, ónos eső, hó is). Az északnyugati, északi szél elsősorban a Dunántúlon sokfelé megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +3 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul.

(OMSZ)

Leadfotó és fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...