Utazás

Évtizedekkel a tragédia után újabb részletek derültek ki a Gyatlov-rejtélyről

Kilenc szovjet egyetemista indult útnak, egyikük sem élte túl a túrát. Az okok hosszú évekig ismeretlenek voltak. Most végre magyarázatot kapunk arra, hogy mi állhat az ügy hátterében.

Az évszázad rejtélye

1959 januárjában vesztette életét az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport, haláluk pontos okát pedig több mint hatvan évig csak találgatni lehetett. Az ügy Gyatlov-rejtély néven vonult be a köztudatba, és sokféle elmélet született a tragédia mögöttes okairól, hiszen még a nyomozók sem tudtak magyarázatot adni rá, és a nyomozati anyagokat sokáig titkosították is. Egyesek jetitámadásra gyanakodtak, a helyiek fényjelenségekről számoltak be, ezért az ufótámadás lehetősége is felmerült, de az is szóba jött, hogy az egyetemisták egy félresikerült katonai kísérlet, esetleg egy titkos KGB-akció áldozatai lettek. Tavaly nyáron lényegében megfejtették az ügyet, de most még egy részletre fény derült, ami tovább árnyalja a megfejtést.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.