Különlegesek, de tabuk: ezeket a keresztneveket tiltják a világ különböző országaiban

Meg sem lepődünk azon, hogy miért nem adhatják a szülők újszülöttjeiknek ezeket a neveket – annyira furcsa mind, hogy valószínűleg eszedbe sem jutnának.

A legfurcsábbak

A névválasztás mindig nehéz feladat: manapság a szülők egyre különlegesebb nevekkel szeretnének előrukkolni, olyannal, ami nem éppen hagyományos, sokkal inkább ritkaságszámba megy. Magyarországon egyre divatosabbak a külföldi nevek, amelyeket igyekeznek magyarosítani, hiszen a jogszabály szerint csak a magyar helyesírásnak megfelelő neveket lehet bejegyezni. Külföldön inkább a furcsa tárgyak, márkák, hősök nevei hódítanak, ám hazánkhoz hasonlóan a világ többi országában sem fogadnak el mindent. Cikkünkben most azoknak a keresztneveknek jártunk utána, amiket egy-egy ország tiltólistára tett annak ellenére, hogy a szülők fejében bizony megfogant a gondolat, hogy gyermeküket például a híres nyalánkságról, a Nutelláról nevezzék el – galériánkat átlapozva azonban találsz ennél cifrábbakat is.

Terminátor – Mexikó A Terminátor, mint keresztnév Mexikóban már igen régóta elterjedtnek számít, azonban egy időben annyian szerették volna az Arnold Schwarzenegger által alakított karakterről elnevezni gyermeküket, hogy a helyi hatóságok úgy döntöttek, betiltják ezt a meglehetősen különös nevet.
Kattints a további képekért!

Néhány turistalátványosságról kevesebbet tudunk, mint gondolnánk.

Leadfotó: Pexels

Oldalak

Szólj hozzá Te is!