Utazás

Néhány centin múlt, hogy nem ismétlődött meg a Hableány tragédiája

Csak a vakvéletlennek köszönhető, hogy nem történt újabb tragikus hajósbaleset a Dunán.

A kapitány lélekjelenléte mentette meg a helyzetet

Csupán néhány centiméteren múlt, hogy nem ismétlődött meg a Hableány hajó három évvel ezelőtti tragédiája - derült ki a Tényekből. Olyan videófelvételek kerültek a TV2 birtokába, melyek arról árulkodnak, hogy szerda este a Margit hídtól délre egy 250 személyes sétahajó haladt észak felé a Dunán, amikor jobbról szabálytalanul megelőzte egy kisebb méretű turistahajó. Ez az első hajó még viszonylag nagy távolságban haladt el, viszont a második turistahajó - melyen szintén rengeteg utas tartózkodott - már szinte súrolta a nagyobb járművet. Mindössze pár centiméteren múlt, hogy az esetből nem lett ütközés - így aztán végül nem következett be újabb, a Hableány-tragédiához hasonló hajóbaleset. Az eset pikantériája, hogy a helyszínt mindössze 200 méterre található attól a ponttól, ahol a 3 évvel ezelőtti baleset történt.

Az ütközést végül azért sikerült elkerülni, mert a nagyobb sétahajó kapitánya, Tolnay Zoltán a helyzet magaslatán állt: hátramenetbe kapcsolt, amivel sikeresen csökkentette a jármű sebességét. Tolnay a Tényeknek azt nyilatkozta, hogy 30 éves pályafutása során egyszer sem találkozott ehhez hasonló szituációval.

Lapozz, még nem értél a végére!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.