Utazás

Dubaj biztos úton halad turisztikai céljainak elérésében

Dubaj biztos úton halad turisztikai céljainak elérésében - 7,12 millió nemzetközi látogatót üdvözölhetett 2022 első felében.

Dinamikus fejlődés

2022 januárja és júniusa között Dubajnak 7,12 millió nemzetközi látogatója volt, ami több mint 183%-os növekedést jelent a 2021 azonos időszakában Dubajba látogató 2,52 millió turistához képest. Ez a 2022. első félévi pozitív tendencia a szilárd megvalósulás pályájára helyezi a várost a 2022-re és az azt követő időszakra kitűzött turisztikai céljainak eléréséhez, és tovább erősíti Dubaj pozícióját a nemzetközi turisztikai célpontok között.

dubai dubaji családi nyaralás

Őfelsége Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubai koronahercege és Dubai Végrehajtó Tanácsának elnöke kijelentette: „Őfelsége Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke, Dubaj uralkodója azon jövőképe, hogy Dubajt a jövő városává és a világnak azzá a helyévé tegye, ahol a legjobb élni, dolgozni és ahová a legérdemesebb befektetni, Dubaj idegenforgalmi szektorának újjáéledését eredményezte. A turisták számának növekedése tükrözi az emírség gazdaságának rugalmasságát és dinamizmusát. Őfelsége jövőképe segített Dubajnak erős és stabil gazdasági alapot és dinamikus üzleti ökoszisztémát létrehozni, lehetővé téve, hogy Dubaj a különböző ágazatok vezető globális központjává váljon. A nemzetközi turisták számának gyors emelkedése igazolja, hogy Dubaj jó úton halad afelé, hogy elérje ambiciózus célját, azaz a világ leglátogatottabb desztinációjává váljon. Az elkövetkező években Dubaj tovább fejlődik, mint olyan úticél, amely lenyűgöző értéket kínál a nemzetközi utazók számára.”

A 2022 első félévében regisztrált turisták száma megközelítette a 2019 első hat hónapjában elért számokat, amikor is 8,36 millió turista érkezett Dubajba.

A világ legmagasabb szállodai kihasználtsága

A szállodai szektor 74%-os átlagos kihasználtsága 2022 januárja és júniusa között az egyik legmagasabb volt a világon, összehasonlítva a 2021 első félévében mért 62%-kal. Ez különösen figyelemreméltó, tekintettel arra, hogy a szobakapacitás +19%-kal növekedett 2019 azonos időszakához képest. A dubaji szállodai létesítmények összesen 18,47 millió szobaéjszaka kihasználtsággal működtek az év első hat hónapjában, ami +30,4%-os növekedést jelent az előző évhez képest, valamint +18%-os növekedést a 2019. első félévi pandémia előtti időszakhoz képest.

dubaj dubai tengerpart nyaralás utazás

Dubai tartós globális vonzereje

A legfrissebb adatok alátámasztják, hogy a tartós vonzerővel rendelkező Dubai egy kihagyhatatlan desztináció, mintegy bizonyítva a 2022-ben elnyert Tripadvisor Travellers’ Choice díjat, mely szerint Dubaj a világ első számú úticélja. Mindemellett továbbra is a nemzetközi utazások, üzleti tevékenységek és rendezvények egyik legkeresettebb városa egy olyan időszakban, amikor a globális desztinációk többsége is újra megnyílt a turizmus előtt. A rendkívül biztató iparági teljesítmény elsősorban a nagysikerű, hat hónapos Dubai Expo 2020 kiállításnak köszönhető, amely ez év március 31-ig több mint 24 millió látogatót vonzott.

Oldalak

Utazás
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.