Utazás

Szörnyű, amit át kell élniük: bizarr, és fájdalmas szertartáson esnek át ennek a brazil törzsnek a férfitagjai - videó

Bár sok kultúrában vannak furcsa szertartások, egyik sem hasonlít a sateré-mawé törzs fájdalmas és bizarr gyakorlatára.

Elviselhetetlen fájdalom

Él egy törzs Brazíliában a dzsungelben, akik közel sem hétköznapi rituáléval avatják férfivé a fiatal fiúkat. A sateré-mawé törzs úgy gondolja, hogy minden fiúnak át kell élnie a dzsungel legszörnyűbb fájdalmát: a paraponera clavata, avagy a 24 órás hangya csípését. A 24 órás hangya olyan hangyafaj, amelynek a rovarok közül a legfájdalmasabb a csípése. A csípés négyből négyet kapott a Schmidt-féle rovarcsípés-erősségek fájdalomskáláján. Ezt a skálát Justin O. Schmidt entomológus hozta létre az 1980-as években a különböző rovarcsípések relatív fájdalmának kategorizálására és értékelésére. Az egytől négyig terjedő skálán csak a 24 órás hangya és a tarantulaölő darázs csípése ért el négyes értéket. Csípését egyszerre brutálisan fájdalmasnak és hosszan tartónak írják le. A fájdalom akár 24 órán keresztül is fennáll, ezalatt az idő alatt olykor visszahúzódik és majd visszatér.

Lapozz a folytatáshoz!

Oldalak

Utazás
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.