Csodás hazai úti célok a kerékpározás szerelmeseinek

A gyönyörű tájak és az egyes országok, régiók természeti adottságai mindig felejthetetlen élményt nyújtanak. Ám vonatról, buszról vagy autóból ezek közel sem olyan élvezhetők, mint kerékpárral. Érdemes tehát bejárni néhány csodás kerékpárútvonalat, ilyenekkel ugyanis már hazánk is büszkélkedhet. Ez nemcsak élvezetes, hanem egészséges is, hiszen – útvonaltól függően – alaposan megdolgoztathat bennünket. Legyünk sportosak, pattanjunk biciklire – íme, 4 gyönyörű belföldi úti cél a kalandra vágyóknak!

Dunakanyar
A Dunakanyar a Duna főváros és Esztergom között elterülő része, amely a turizmus szempontjából Magyarország egyik legfontosabb régiója, egyben a világörökség listára kerülés egyik várományosa. Erről az úti célról egyértelműen elmondható, hogy a leglátványosabb gyalog vagy kerékpárról szemlélve, aki tehát igazán meg akarja ismerni a tájegység szépségeit, ne üljön autóba. Gazdag vadrezervátumokat, parkerdők sokaságát rejti ugyanis a táj, természeti ritkaságokat és számos sportolási lehetőséget találunk a környéken.

Tisza-tó
A Tisza-tó hazánk legnagyobb mesterséges tava, mára csodás ökoszisztémával rendelkezik. Szerencsénkre kiépített kerékpárút veszi körül, és a bicajos túrázók rengeteg szálláshely, kemping, panzió közül választhatnak. A környék egyik leglátogatottabb nevezetessége a Madárrezervátum, ahol csónakra szállva vagy akár a Vízi Sétányon gyalogolva egy egyedülálló madárpopulációnak és a tó különleges élővilágának lehetünk tanúi. Érdemes megtekinteni a Karcagon található Szélmalmot, de ne hagyjuk ki a tiszafüredi Robin Kalandszigetet sem, amely Magyarország egyetlen vízzel körülvett kalandparkja.

Zselic
A kevésbé közismert Zselic egy viszonylag nagy területű dombság Somogy és Baranya megye környékén. Nem csak természeti adottságai, hanem néprajzi kincsei miatt is tökéletes úti cél, a falusi turizmus iránt érdeklődőknek ezért különösen ajánljuk. Mindenképp látogassuk meg a Szenna kicsiny falujában létrehozott skanzent, mely az országban egyedülálló szabadtéri néprajzi gyűjteménnyel rendelkezik és a somogyi faépítkezés fennmaradt emlékeit sorakoztatja fel.

Velencei-tó
A Balatonhoz hasonlóan a Velencei-tó is kedvelt üdülőhely, csodás természeti adottságainak, ásványi anyagokban gazdag, kellemes, meleg vizének köszönhetően. Nemrég befejeződött a tó körüli teljes kerékpárút kiépítése és a hálózatot folyamatosan fejlesztik is, a szálláshelyeket illetően pedig itt is hatalmas a választék. Említésre méltó a terület élővilága, a Tisza-tóhoz hasonlóan itt is található egy mesés madárrezervátum. Fokozva az élményt, mindenképp fizessünk be egy hajókirándulásra vagy kenutúrára.

Oldalak

Utazás
Kishajós víziturisztikai megállópontok létesültek Balatonfüreden valamint Keszthelyen, melyeket tavasszal már birtokba is vehetnek a látogatók – hangzott el a „Balatoni Megállópontok létesítése”...
Lifestyle
A Jegyzetek a Valósághoz versek és esszé-töredékek keverékén át térképezi fel realitásunk határait, míg a Matematika Abszurda egy a számtani elgondolhatatlanságokat leíró konzisztens rendszer,...
Fashion&Beauty
Egy újabb hajtrend látott napvilágot, ami tökéletes lesz arra az esetre, ha hosszú tincsekkel rendelkezel, nem vágatnád le, de mégis szeretnél egy kicsit extrább frizurát.