Szingapúr - A felhőkarcolók egzotikus szigete

A kis területű ország nagy részét szigetek alkotják. Szingapúr városa az azonos nevű szigeten terül el, ahol számos lenyűgöző látvány akad.

Az állam igen vegyes etnikumú és vallású, a maláj és indai emberek mellett főleg kínai származásúak alkotják a lakosság nagy részét. A békés együttélés érdekében a kormány nagy gondot fordít a nyugalom fenntartására - tanulva a néhány évtizede történt lázadásokból.

Napjainkban Szingapúr az egyik legrohamosabban fejlődő ország, csodásan összpontosul benne a jellegzetes ázsiai kultúra és a fejlődő technológia. A város központja délen van, ahol csodás butikok, üzletek várják a turistákat, a nyugati rész pedig az iparé.

Ha már itt jársz, semmiképpen se hagyd ki a város csodálatos homokos tengerpartjait, amelyek a keleti részen vannak. Erre felé varázslatos, régimódi lakónegyedeket is találhatsz, hangulatos éttermekkel és sétálóutcákkal.

Az ázsiai konyhaművészet talán itt érvényesül a legjobban. A kínálat igazán széles, kipróbálhatod a legfontosabb maláj, kínai és indiai fogásokat, de ha nem szeretnél megválni az európai ételek ízétől, akkor ezeket is megtalálod itt.

Mivel a kínai népcsoport a legmeghatározóbb a szigeten, ezért nyilván az ő kultúrájukhoz kapcsolódó épületek, szobrok a gyakoribbak. A városban található a Kínai negyed, ahol megcsodálhatod a kínai nemzet olyan látványos ismertetőjegyeit, mint például a Thian Hock Keng templom vagy a különböző pagodák. Az utcán árusok kínálják egyedi termékeiket igen jó áron.

A szigeten fellelhető egy botanikus kert is, amely egy óriási park, rengeteg lehengerlő egzotikus növénnyel. A hely érdekessége, hogy ültettek ide egy magyar fát is, ahol a nagykövetség szokta ünnepelni március 15-ét.

Ha annyira nem is vagy oda az állatokért, attól még feltétlenül látogass el az itteni állatkertbe. Csodálatos állatokat tekinthetsz meg hatalmas területen. A parkban egyébként éjszaka is be lehet menni, amely még érdekesebb hangulatot kölcsönöz a helynek.

A belvárosban találhatóak a sziget leghíresebb épületei, mint például az Empress Place, a Raffles Hotel vagy pedig a City Hall.

Oldalak

Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…