Lima - Peru csodálatos fővárosának látnivalói

Dél-Amerika egyik legizgalmasabb és legszebb országa, Peru csodálatos látnivalókat tartogat. Az ország központja Lima, ahol garantáltan nem fogsz unatkozni. A rengeteg építmény, színes program és kikapcsolódási lehetőség biztosan magával ragad.

Limát az örök tavasz városának is szokás nevezni, köszönhetően a tavaszias hőmérsékletnek és a sűrű csapadéknak. A város hiába annyira fantasztikus, bizony időről időre egy szörnyű természeti csapás sújt le, mégpedig a földrengés. Nem egyszer volt már példa kisebb-nagyobb lökésekre, rengésekre. Bár meg kell hagyni, hogy ilyen sajnálatos történés az utóbbi évtizedekben elhanyagolta a területet.

Lima történelme több ezer évre nyúlik vissza, hiszen az inka uralom előtt is léteztek különböző kultúrák. Ennek bizonyítékaként számos építmény és régészeti lelet maradt fenn az utókor számára.

A főváros legnépszerűbb főtere a Plaza Mayor, amelynek a közvetlen környezetéhez tartozik a történelmi belváros, az önkormányzat, valamint a limai székesegyház. Az utóbbi, az évszázadok során jó pár átalakításon ment keresztül. Folyamatosan bővítették, és az egyik földrengés után jelentős felújításra is rászorult. A település másik népszerű épülete a San Fransisco kolostor, amelynek a legfőbb érdekessége, hogy az alagsori folyosók 25 000 elhunyt ember testét őrzik, ugyanis régebben a helyiek oda temették el halottjaikat.

A Plaza San Martín Lima második legszebb főtere, amelyet 1921-ben adtak át a perui állam létrejöttének 100. évfordulójának a tiszteletére. Mariano Beulliure, az országot felszabadító hősnek a szobra áll a téren.

A város egyik ékessége egy művész piac, amelynek a neve Feria Artenasal. A piac a perui kultúra látványos termékeit vonultatja fel. Megtalálhatsz itt szinte mindent, a helyi kézműves készítményektől kezdve a pánsípokon át az aranyékszerekig és alpakakesztyűkig. A szerelmesek kedvelt helye a városban a Parque del Amor, amely a romantika színtere. A parkban egyébként egy párt ábrázoló szobrot avattak fel 1993-ban Valentin-nap alkalmából.

Limában természetesen állatkert is fellelhető, ahol remekül megelevenedik a tengerpart, a hegyvidék és a dzsungel összessége. Több, mint 210 helyi állat és néhány külföldi is megtalálható, mint például vízilovak.

Oldalak

Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.