Utazás

Új elmélet látott napvilágot a Bermuda-háromszöggel kapcsolatban, amely mindent megváltoztathat, amit eddig hittünk

Rengeteg bizarr eltűnéssel hozták már hírbe az Atlanti-óceán titokzatos területét, ám a rejtély mindmáig nem oldódott meg teljesen.

Az Ördög-háromszöge

A Bermuda-háromszög a világ egyik legtitokzatosabb pontjának számít, hiszen az Atlanti-óceánon lévő terület a repülőgépek és hajók különös, nyomtalan eltűnéséről vált ismertté. Az eseteket sokan paranormális jelenségekkel és földönkívüliek jelenlétével magyarázzák, de vannak, akik szerint a rejtély nem is létezik, a Bermuda-háromszög szerintük pedig csupán a tengerészek által kitalált mítosz, amely felkapott lett. Természetesen tudományos elméletek és magyarázatok is napvilágot láttak már a Bermuda szigete, Puerto Rico és Miami háromszögén belül található területtel kapcsolatban, annyi pedig bizonyos, hogy a második világháború óta rendszeresen észlelnek megmagyarázhatatlan jelenségeket és eltűnéseket a bizarr helyen.

Egyes szakemberek szerint viszont semmi különleges nincs itt, hiszen a háromszög területén valójában nincs nagyobb veszteségarány, mint a világ bármely pontján, mások viszont a mai napig keresnek egy egységes magyarázatot a közelben talált roncsokra és hátborzonható eltűnésekre. A Bermuda-háromszög rejtélyei között három is akad, amelyeket a legismertebbként emlegetnek: 1872 decemberében a Dei Gratia névre hallgató hajó épp Gibraltár felé tartott, amikor szembetalálkozott a Mary Celeste névre keresztelt hajóval, amely egy hónappal korábban tűnt el nyomtalanul – fedélzetén egyetlen embert sem találtak. 1918-ban az amerikai haditengerészet 19.000 tonnás szállítóhajója, a Cyclops tűnt el a teljes személyzettel együtt, amely 309 főt számlált, míg 1948-ban a Star Tiger nevű repülőgép esett áldozatául a háromszögnek, annak 31 utasával együtt. Számos eset kapcsolható tehát a területhez, nemrégiben pedig napvilágot látott egy újszerű magyarázat is, amely mindent megváltoztathat, amit eddig hittünk.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.
Fashion&Beauty
Vannak olyan retró trendek, amelyek visszatérésének nagyon örülünk, egyes termékeket azonban legszívesebben örökre elfelejtenénk. Azt, hogy a következő ruhadarab melyik kategóriába tartozik, mindenki...
Egészség
Időnként mindannyiunkat kínoz a puffadás, de ha már kóros mértéket öltött, érdemes lehet utána járni, mi állhat a tünet hátterében.