Színek, illatok, pálmafák: Egy osztrák kisváros, ahol te is király lehetsz

Mátyás király egykori kastélyában is álomra hajthatod a fejed.

Csend, nyugalom, csodák

Ha átlépnéd a határainkat, mégsem utaznál messzire, ha semmi másra nem vágysz egy őszi hétvégén, csak nyugalomra, csendre és igazi csodákra, akkor van egy tippünk. A 26 ezer fős Baden bei Wien egy igazi ékszerdoboz, ahol ezernyi szín, illat, jó levegő, isteni ételek, no és pálmafák várnak. Nem viccelünk, a saját szemünkkel láttuk – a Bécsi-erdő kapujában jártunk.

Egy karnyújtásnyira a magyar határtól

Bécs előkelő elővárosa, Baden bei Wien az osztrák fővárostól mindössze 26 kilométerre délre fekszik, ami, akárhogy is számoljuk, a magyar határtól mindössze 45 perc autóval. Ráadásul tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető, hiszen Bécs szívétől, egészen pontosan a bécsi operától Baden központjáig nagyjából egy óra alatt juthatsz el egyetlen villamossal.

Különleges látnivalók

Ha arra kérnél, hogy egy mondatban foglaljuk össze, mi is az osztrák Baden, kérnénk tőled öt percet, hogy alaposan átgondoljuk. A különleges és előkelő kisvárosról ugyanis nem lehet röviden mesélni. Gyönyörű épületeivel, amely stílusai sehol máshol nem keverednek úgy, lélegzetelállító parkjaival, csodás növényeivel, elegáns ruhába öltözött, reggeli bevásárlásukra induló nyugdíjasaival, napsütötte nyugalmával és kecses, sarki kávéházaival maga a csoda. Baden tipikusan olyan hely, ahol észre sem veszed, hogy már egy órája egy padon üldögélve nézelődsz, és egy olyan város, ahol egymást érik a különleges látnivalók.

Lapozz!

Fotók: 123rf, Femcafe.hu/barizsuzsi

Oldalak

Szólj hozzá Te is!