4 otthoni egy perces teszt, amiből megtudod, egészséges vagy-e

Néhány egyszerű és gyors, otthon is elvégezhető teszttel könnyedén kiderítheted, milyen állapotban van jelenleg a tested. Mindez teljesen ingyenes és nem kell sorban állnod sem! Próbáld ki őket még ma!

Látásteszt ablakkal

Fókuszálj erősen először a jobb, majd a bal szemeddel a szoba túlsó oldaláról az ajtó- vagy ablakkeretre. Ehhez takard le előbb az egyik, utána a másik szemedet. Ha a látásoddal minden rendben van, akkor vízszintes és függőleges vonalakat fogsz látni, amelyek merőlegesek és párhuzamosak. Ha azonban bármilyen szabálytalanságot, kuszaságot fedezel fel, valószínű, hogy makula-degenerációban szenvedsz. A makula, vagy magyarul a sárgafolt a szemünkben az éleslátás helye, ez az a terület is, amely az olvasóképességünket biztosítja. A degeneráció ezen a ponton az ideghártya sejtjeinek pusztulását jelenti. Ez az elváltozás főleg időskorban fordul elő és egyelőre nem, vagy csak részben gyógyítható.

Teáskanál teszt a cukorbetegség kiszűrésére

Egy teáskanállal kapard meg a nyelved tetejét, majd tedd egy műanyagzacskóba egy lámpa alá pár percre. Ezután szagolj bele. Ha egészséges vagy, akkor a lekapart minta tiszta, ha azonban sűrű és esetleg rossz szagú is, az arról árulkodik, hogy valami baj van a légzőrendszereddel, a májaddal, a veséddel, a hormonjaiddal vagy esetleg a beleiddel. Minél hátrébbról tudsz mintát venni, annál megbízhatóbb eredményt fogsz kapni, mert a nyelvnek azon a részén könnyebben telepednek meg a baktériumok. Ha megszagolva a kanalat édeskés illatot érzel, az a cukorbetegség korai jele lehet, ezért érdemes felkeresned a háziorvosodat.

Fotó: photobucket.com, moviespix.com

Oldalak

  • 1
  • 2