Sztárok

Tudtad? Zalatnay Sarolta több évtizeddel megelőzte Mariah Carey örökzöld karácsonyi slágerét

Mariah Carey elnyűhetetlen karácsonyi slágere, az All I Want for Christmas Is You 1994 óta simogatja a fülünket. De gondoltad volna, hogy a nótában megfogalmazott kívánság Magyarországon már évtizedekkel korábban elhangzott, méghozzá egy neves honi előadó, Zalatnay Sarolta szájából?

Nem Mariah Carey találta fel a spanyolviaszt

Aligha él ember a Földön, aki ne hallotta volna már legalább egyszer (de inkább ezeregyszer) Mariah Carey örökzöld karácsonyi slágerét, az All I Want for Christmas Is You címűt, ami 1994 óta simogatja a fülünket. A világhírű dalban Carey és Walter Afanasieff megfogalmaz egy megható kívánságot: az énekesnő azt szeretné, ha karácsony ünnepén csillogó ajándék helyett egy szerető társat kapna maga mellé. Talán épp e szívhez szóló motívum miatt nem veszített semmit a varázsából a népszerű popdal az elmúlt huszonnyolc esztendő során. Csakhogy ezt a kívánságot már más is megfogalmazta Carrey előtt, méghozzá a nagyszerű magyar énekesnő, Zalatnay Sarolta - szúrta ki nemrégiben a HVG.hu.

Zalatnay debütáló albumának (Ha én fiú lehetnék) utolsó dala a Schöck Ottó és Sztevanovity Dusán által írt Karácsonyi kívánság. Az All I Want for Christmas Is You ide kattintva hallgatható meg, a világszerte ismert dal témáját Zalatnayék 1970-ben a következőképpen dolgozták fel:

„Ma este nekem is lenne egy kívánságom
Arra kérem én a sorsom,
hogy e karácsony este végre
adjon nekem téged”

Békeínségtől szenved a világ Ferenc pápa szerint, aki "harmadik világháborúról" beszélt vasárnapi beszédében, melyet az Urbi et Orbi-áldás követett.

Leadfotó: Fortepan

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.