Sztárok

A világ legszebb nője volt, 83 éves korára vonásai teljesen eltorzultak: így néz ki most a 60-as évek topmodellje, Veruschka

Veruschka von Lehndorff szépségéről egykor ódákat zengtek, 83 éves korára azonban az egykori manöken a felismerhetetlenségig megváltozott.

Nyomot hagyott rajta az idő vasfoga

Vera Gottliebe Anna von Lehndorff-Steinort neve sokak számára ismeretlenül csenghet, azonban a modellvilágban Veruschka az 1960-as években óriási népszerűségnek örvendett külsejének hála. A német grófnő ugyanis fotómodellként, manökenként és színésznőként kereste akkortájt a kenyerét, holott korábban épp magassága miatt csúfolták őt társnői: Vera 14 évesen már 180 centiméternél is magasabb volt, ezért kortársai gólyának becézték, így a tinédzser sok időt töltött magányosan, erdőkben bujkálva az őt ért bántások miatt. 20 éves korában azonban nagyot fordult vele a világ: Firenzében felfedezte őt egy fényképész, így Vera nemsokkal később teljes munkaidős divatmanöken lett, és egy egész világ megismerte a nevét, habár az áttörés nem jött olyan könnyen, mint azt karrierje elején gondolta volna…

Felfedezése után két évvel Vera New York-ba ment, hogy fellendítse fotómodell karrierjét, ám ekkor ott még senki sem figyelt fel rá, így visszaköltözött Münchenbe. Időközben stílust váltott, majd visszatért az Egyesült Államokba, ahol felkereste az akkori sztárfotósokat, akiket bizony megfogott a fiatal lány különleges külseje.
Kattints a további képekért!

Bár nem ez a szívdöglesztő pasi volt a hercegné első szerelme, kétség sem fér hozzá, hogy Katalin igencsak rajonghatott érte, hiszen egy évig egy párt alkotott vele, és még Vilmost is megvárakoztatta miatta.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.
Recept
Valentin-napon sem muszáj egészségtelen édességekkel tömni magunkat, ezért mutatunk pár szuper egyszerű, finom és egészséges receptet.
Sztárok
Gesztesi Panka, Liptai Klaudia és Gesztesi Károly lánya idén nyáron már 17 éves lesz és nem kérdés, hogy csodálatosan gyönyörű fiatal nővé cseperedett.