Tony Bennett nagy bejelentést tett, Alzheimerrel küzd a 94 éves zenészlegenda

A 94 éves híresség még felismeri a családtagjait, de gyakran nem ismeri fel, épp hol van, illetve mi zajlik körülötte.

Alzheimeres a zenészlegenda

Tony Bennett és családja hétfőn bejelentették, a zenész Alzheimer-kórral küzd. A 94 éves ikont 2016-ban diagnosztizálták - írja a Hollywood Reporter. Az énekes még mindig felismeri a családtagjait, ám gyakran bizonytalan a helyek beazonosításával, illetve nehezen méri fel, mi zajlik körülötte.

Dr. Gayatri Devi, a manhattani Lenox Hill Kórház neurológusa - aki Bennettet diagnosztizálta elmondta, a sztár annyi mindent csinál 94 évesen, amit sok demens ember nem képes megtenni. Valójában a remény szimbóluma annak, aki kognitív rendellenességben szenved.

Bennett a betegség komolyabb jeleit mutatta 2018-ban, amikor Lady Gagával egy készülő albumot rögzített. Felesége, Susan Crow szerint nem teljesen biztos, hogy az énekes képes ilyen szintű munkára a továbbiakban, de bizakodó. Orvosa határozottan arra biztatta a családot, hogy Bennett addig énekeljen és lépjen fel, amíg boldogan megteheti, mivel jó hatással van rá.

Utolsó nyilvános fellépése 2020. március 11-én volt a New Jersey-i Red Bank-i Count Basie Művészeti Központban. A járvány miatt azonban ő is otthon maradt biztonságban. "Ez egy igazi csapás volt kognitív szempontból, a pandémiát megelőző memóriája sokkal jobb volt. És nincs egyedül. Nagyon sok betegemet negatívan érinti az elszigeteltség. Olyan ember számára, mint Tony Bennett, nagyon fontos volt az a hatás, amit az előadások adtak számára" - mondta a neurológus.

Fotó, leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!