Sztárok

Aki a vérét adta a színpadon - Szakácsi Sándor élete képekben

Május 20-án lett volna hetven esztendős, a közönség emlékezetében viszont immáron mindörökké ifjú, délceg és összetéveszthetetlenül férfias orgánumú hősként él tovább Szakácsi Sándor, a magyar színészóriás, akit életében sosem becsültek annyira, mint fájdalmasan korai halála után.

Hetven éve született Szakácsi Sándor

Vannak színészek, akiket csupán haláluk után kezd igazán méltányolni a szakma és a közönség. Ez nem jelenti azt, hogy korábban "láthatatlanok" lettek volna, csak épp becsülettel, feltűnésmentesen végezték a dolgukat a színpadon, és eszükbe sem jutott, hogy a tűnékeny hírnév délibábját hajszolva botránycelebnek álljanak. A hetven évvel ezelőtt született Szakácsi Sándor is ezen művészek táborába tartozott. Az elmúlt évtizedek egyik legtehetségesebb magyar színésze volt, a neki kijáró szakmai megbecsülést és sikert viszont sosem kapta meg. Érzékeny, hiú művészember lévén nem csoda, hogy fájt neki a mellőzöttség, ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy idejekorán félbeszakadt karrierje során rengeteg emlékezetes szerepet játszhatott, egyesek szerint pedig minden idők legjobb szinkronhangja is ő volt. Egy évvel ezelőtt már felelevenítettük Szakácsi Sándor rögös, fordulatokban bővelkedő életútját és kolléganőjével, a néhai Szerencsi Évával való viharos szerelméről is írtunk, ez alkalommal tehát nem vállalkozunk hasonlóra. Helyette néhány legendás fotó segítségével idézünk fel párat a legszebb, a legszívmelengetőbb Szakácsi-pillanatok közül.

Tekintsd meg galériánkat, felvillannak Szakácsi Sándor életének legérdekesebb pillanatai!

Szakácsi Sándor a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical előadásán Kútvölgyi Erzsébet társaságában, 1973-ban.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Fortepan

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Cakó Kinga egy igen egyedülálló divattervező, akinek tényleg fontos, hogy a vásárlói jól érezzék magukat az egyes darabokban. A kényelem természetesen az életének nemcsak ezen területén jelenik meg,...
Sztárok
Noha Paul Newman óriási népszerűségre tett szert színészként, a magánéletében már korántsem volt ennyire sikeres.