Sztárok

Megrendítő szavakkal búcsúzik fiától Suhajda Szilárd édesapja: Tibor szívszorító üzenetet hagyott a hegymászónak

Suhajda Szilárdot egy egész ország gyászolja, de senki nem él át olyan mély fájdalmat jelenleg, mint a hegymászó családja, köztük édesapja, aki közösségi oldalán búcsúzott fiától.

Nincs már több remény

Mint ahogyan arról a minap mi is beszámoltunk, nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, így a keresést befejezték: a hegymászó még május 21-én indult el az 5500 méteren lévő alaptáborból, hogy alpin stílusban, oxigénpalack és serpák nélkül megmássza a Föld legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet. Szilárd május 24-én kezdte meg a csúcstámadást, és még akkor folytatta a hegymászást, amikor a visszafordulási határideje már lejárt. 8700 méteres magasságban a műholdas készüléke már nem adott jelzést, így családja és egy egész ország elkezdett aggódni érte, mint az utólag kiderült, jogosan. Bár május 25-én egy másik expedíció tagjai még életben látták Szilárdot a Hillary-lépcső aljánál, a hegymászó akkor már nem volt jó egészségi állapotban, így egy nappal később tapasztalt nepáli serpák és hegyivezetők indultak a keresésére, de nem jártak sikerrel: nem találták meg Suhajdát, így a sportoló hivatalos közösségi oldalán egy közlemény formájában tudatták az aggódókkal, hogy a keresést befejezték. Azóta egy ország gyászolja a kiváló sportembert, köztük Szilárd édesapja, Tibor is, aki szívszorító bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán.

Suhajda Tibor közösségi oldalán több bejegyzés is megjelent az elmúlt napokban. Az aggódó édesapa május 25-én a következőket írta: „Isten legyen velünk, és főleg Veled, édes fiam… Már egy ország aggódik érted, rajtunk kívül”. De nem ez volt az egyetlen poszt: „Mit is élhetsz át most! Sikerek és kudarcok? Most engedd el és csak magadra, a túlélésre gondolj, koncentrálj! Összetartva az ország, barátok és rokonok – veled vagyunk és imádkozom, imádkozunk érted, és hogy a kis unokám, a fiad Soma, újra a tenyeredbe tudjon csapni, hogy szia „édesapa” újra itthon… Könnyes szemmel aggódva osztom meg én is a jelenlegi, biztató friss híreket. Szeretünk és nagyon várunk HAZA” – írta pár nappal ezelőtt Tibor.
Kattints a további képekért!

A hegymászó május 21-én indult el az 5500 méteren lévő alaptáborból, hogy megmássza a Föld legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet. Suhajda klasszikus alpin stílusban, tehát oxigénpalack és serpák nélkül indult neki.

Leadfotó: Facebook/SuhajdaSzilardClimber

Oldalak

Sztárok
Utazás
Több mint százan meghaltak Ninive tartományban, Al-Hamdaniya településen egy iraki esküvőn, amikor tűz ütött ki a bálteremben. Egy új felvételen látható, hogy a lángok másodpercek alatt elterjedtek a...
Sztárok
II. Erzsébet királynő igazán bőkezű volt mindkét unokájával, miután megházasodtak, ám Vilmosnak és Katalinnak jóval nagyobb értékű nászajándékot adott, mint Harrynek és Meghannak, amit utóbbi...
Lifestyle
Valahányszor hazaért a munkából a nő és a barátja, a macskájuk az ajtóban várta őket. Aztán vettek egy háziállat kamerát.