Sztárok

Csak a végzet választhatta el őket egymástól: imádott férje elvesztésébe halt bele a gyönyörű magyar színésznő

Vass Éva és Gábor Miklós szerelme legendás volt. A férfi 1998 júliusában bekövetkezett haláláig éltek boldogságban, a színésznőt pedig teljesen leterítette a gyász, miután elvesztette őt.

Sírig tartó szerelem

A kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színésznő 1933-ban látta meg a napvilágot Budapesten. Tehetsége korán megmutatkozott, s már fiatalon az Úttörő Színház társulatának tagja lett, majd 1954-ben a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Emellett számos más teátrumban is megcsillogtatta a tehetségét, többek között például a Madách Színházban és a Katona József Színházban. Azonban nemcsak a világot jelentő deszkákon tűnt fel, hiszen a filmek világában is kiteljesedett: első szerepét az 1953-ban készült Rákóczi hadnagya című alkotásban kapta, ahol Bíró Anna karakterét személyesítette meg. Pár évvel később fordulóponthoz ért az élete, ugyanis megismerte élete szerelmét, Gábor Miklóst, akitől végül csak a halál választotta el. Részletek a galériában!

1958. szeptember 19-én mutatták be a Figaro házassága című darabot, melyben a színésznő Cherubint, a kis apródot, Gábor Miklós pedig a címszereplőt formálta meg. Akkor játszottak először együtt, s szinte azonnal felfigyeltek egymásra.
Kattints a további képekért!

Bajor Gizi Kossuth-díjas színésznő, a Nemzeti Színház örökös tagja, a múlt század első felének egyik legnagyobb színészegyénisége volt, élete végül mégis tragédiába torkollott.

Leadfotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.