Sztárok

Belegondolni is pokoli, miken ment keresztül: kínkeserves fájdalmai miatt bizarr kezeléseknek vetette alá magát a népszerű színész

Steve McQueen minden idők egyik legnépszerűbb filmcsillaga volt, túl sok idő azonban nem adatott meg neki, hogy kiélvezze a sikereket – mindössze 50 éves volt, amikor hosszú betegség után életét vesztette.

Szűnni nem akaró tünetek kínozták

Steve McQueen 1930. március 24-én látta meg a napvilágot; nehéz gyermekkora volt, ugyanis szülei válása után egy farmon nevelkedett, s csak nyolcévesen került a nagyvárosba. Ideje nagy részét az utcákon töltötte, rossz társaságba keveredett, hamarosan pedig javítóintézetbe került. 17 évesen hátat fordított a tanulmányainak, s felcsapott haditengerésznek, de függelemsértései miatt három év múlva leszerelték. Ezt követpen New Yorkban próbált szerencsét, ahol alkalmi munkákból élt – az elzülléstől végül az mentette meg, hogy kétszáz jelentkező közül egyetlenként felvették az Actor’s Studióba, ahol kitanulta a színészetet. Debütálása a Girl on the Runban volt, de csak szöveg nélküli szerep volt, és a stáblistára sem került fel. Következő filmjében a Valaki odafönt címűben Paul Newman volt a főszereplő, McQueen továbbra sem kapott nagy szerepet, mindössze egy utcagyereket alakított. Ezután több sorozatban kapott szerepet, mígnem szép lassan rálépett a siker felé vezető útra, amit azonban nem élvezhetett túl sokáig. Részletek a galériában!

Steve McQueen 1956-ban már filmet forgatott, első főszerepét 1958-ban kapta A massza című sci-fiben, majd két évvel később jött az első komoly moziszerepe, amely a a Never Love a Stranger volt. Az igazi áttörést azonban az 1960-as A hét mesterlövész című western hozta meg számára.
Kattints a további képekért!

Az egész világ rajongott Argentína felejthetetlen First Ladyjéért, Evita Perónért, aki mindössze 33 éves volt, amikor egy súlyos betegség következtében, elviselhetetlen fájdalmaktól szenvedve életét vesztette.

Leadfotó: Warner Bros./Courtesy Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Több generáció is felnőtt Lucy Maud Montgomery csodálatos könyvein, melyek közül aztán sokból film, vagy éppen sorozat is készült. Ilyen volt az Anne a Zöld Oromból is, mely éveken éveken át tárta...
Utazás
A feladvány egyáltalán nem komplikált, a versenyzők többségének mégis feladja a leckét. Te megbirkózol vele?
Fashion&Beauty
Az Oscar-díjas amerikai színésznőt a közelmúltban meg is vádolták azon a címen, hogy szépészeti beavatkozásnak vetette alá magát. Lawrence most maga vetett véget a találgatásoknak.