Sztárok

Fiatal nőket csábított el a legendás magyar színész: első feleségénél 19, másodiknál 21 évvel volt idősebb

Básti Lajosért rajongtak a nők, a színész pedig nem is vetette meg hódolóit, éppen ezért nem meglepő, hogy első felesége egy messze földön híres, gyönyörű magyar színésznő volt, akinél Básti 19 évvel volt idősebb.

A legendás színész

Básti Lajos méltán lett hazánk legendás színésze: a Kossuth-díjjal is kitüntetett színművész messziről jutott el a színpad világáig, főleg azután, hogy rövidáru kereskedő apja elhagyta a családot, amikor Básti mindössze 16 éves volt, édesanyja pedig súlyosan beteg. Talán anyja állapota volt az oka annak, hogy Lajos orvosnak készült, végül azonban színész lett belőle, zsidó származása miatt azonban sokszor nem léphetett színpadra, de más borzalmakat is át kellett élnie, élete tele volt megpróbáltatásokkal, például amikor Ukrajnába küldték őt munkaszolgálatra a zsidótörvények miatt. Egy dolgot azonban soha nem tudtak elvenni tőle, méghozzá kivételes tehetségét, amivel rendre elvarázsolta a közönséget – Básti olyan nagysikerű színdarabokban játszott, mint Katona József Bánk bánja, Az ember tragédiája, az Isteni színjáték vagy éppen Vörösmarty Csongor és Tündéje, de feltűnt játékfilmekben is, például a Fel a fejjel című magyar vígjátékban, vagy éppen a Hahó, Öcsiben, nagybetegen pedig még Torma Gedeon szerepét is elvállalta az Abigélben. Bástinak azonban nem csupán karrierje, de magánélete is kalandosra sikeredett…

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.
Sztárok
Lábas Viki annak idején a gitárosuk biztatására énekelte fel az Eső című slágert, amely tíz éve a nagyközönség egyik kedvenc dala; az énekesnő nemrég egy meglepő titokról rántotta le a leplet a...
Lifestyle
Már a bejelentés során kiderültek olyan részletek, melyek sokkolták az állatvédőket. A helyszínen aztán jött az igazi megpróbáltatás.