Emberi roncs lett a mentális kínzástól: teljesen tönkrement a Ragyogás színésznője, sokkoló látványt nyújt napjainkban

Az immáron 73 éves Shelley Duvall az 1980-as Ragyogás című horrorfilmben nyújtott alakításával vált közismertté, a forgatáson azonban olyan traumákat élt át, melyek örökre megváltoztatták az életét.

Mi történt vele?

Stanley Kubrick 1980-ban készített filmadaptációt Stephen King A ragyogás című regényéből, amely megalapozta a horror műfaját, s mind a mai napig minden idők egyik legzseniálisabb alkotásaként emlegetik. A hátborzongató mesterműben Jack Nicholson élete egyik legjobb alakítását nyújtja a főszereplő, Jack Torrance megszemélyesítőjeként, aki a családjával a téli holtszezon idejére egy, a világtól elzárt kísérteties hotelba költözik gondnoknak, majd az elméjén eluralkodó téboly hatására szerető apából vérszomjas, gyilkos indulatokkal teli szörnyeteggé válik. A film másik kulcsszereplőjének, Wendy szerepére Kubrick Shelley Duvallt szerződtette, aki az 1977-es Három nő című drámában nyújtott alakításával hívta fel magára a rendező figyelmét. A színésznő egy csapásra ismertté vált vérfagyasztó sikolyának köszönhetően, ehhez azonban hosszú, szenvedéssel teli út vezetett. Mindez annyira megnyomorította, hogy soha többé nem jött igazán helyre, a gyötrelmek pedig látványos, már-már sokkoló nyomot hagytak a külsején. Galériánkban megmutatjuk, milyen döbbenetes átalakuláson ment át Shelley Duvall:

Kubrick bizonyos értelemben kegyetlen módon bánt a színésznővel a forgatáson, hogy az általa elvárt alakításra sarkallja őt. Míg Nicholsonnal közvetlen és figyelmes volt, Duvall-lal szemben azonban folyton az elégedetlenségét hangoztatta, azt éreztette vele, hogy nem azt nyújtja, amit elvár tőle.
Kattints a további képekért!

A Joey Tribbiani karakterét megformáló Matt LeBlanc mindig is óriási népszerűségnek örvendett a hölgyek körében. S bár sármjából 55 éves kora ellenére sem veszített semmit, a róla készült legfrissebb fotókon jól látszik, kissé elengedte magát az utóbbi időben.

Leadfotó: Warner Brothers/Getty Images
Forrás: Velvet

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Bár Kamilla rangjának hála gyakorlatilag bármit megkaphatna a világon, a királyné jelenleg nem ékszerre vagy bármilyen más drága tárgyra vágyik, hanem valamire, amit csak Károlytól kaphat meg.
Lifestyle
Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást...
Lifestyle
Már messziről kiszúrta a nőt az út közepén, le is lassított.