Sztárok

Tragikusan korán ragadta el a halál: az egyik legrettegettebb rákbetegség végzett a Twin Peaks gyönyörű színésznőjével

Idén tavasszal lesz öt éve, hogy elhunyt Peggy Lipton, a hatvanas-hetvenes évek gyönyörű amerikai színésznője, aki később a Twin Peaks című kultsorozattal tett szert impozáns hírnévre.

Egy bájos arc, amit a magyar nézők nem felednek

Az 1946-os születésű Peggy Lipton elsősorban televíziós szerepei, illetve modellmunkái által vált ismertté. Már a hatvanas években elhalmozták jobbnál jobb szerepekkel, 1970-ben Golden Globe-díjat is kapott, majd 15 éves hiátus következett a karrierjében (ez idő alatt a gyermenevelésre koncentrált). Aztán elérkezett élete talán legizgalmasabb színészi kihívása: kiválasztották Norma Jennings szerepére David Lynch kultikus sorozatában, a Twin Peaksben. Egyedi kisugárzása, természetes szépsége ragyogóan érvényesült kisképernyőn és nagyvásznon egyaránt, s miután a már említett Twin Peaks forgatása véget ért, még sokáig aktív maradt. A kétezertízes évek második felében azonban szörnyű betegség támadta meg a szervezetét.

Lipton irigylésre méltó sikereit keserű magánélet árnyékolta be. Az orosz és ír gyökerekkel rendelkező, zsidó származású színésznő gyermekként abúzus áldozata volt (a szörnyűségeket saját nagybátyja követte el), a traumatikus élmények pedig zárkózottá tették: sokáig dadogással küzdött, és még a saját nevét sem tudta kimondani.
Kattints a további képekért!

Márai Sándor élete utolsó pillanatáig ádáz harcot vívott a szocialista ideológia ellen. A sors furcsa fintora, hogy annak bukását már nem élhette meg. A múlt század magyar írófejedelme 35 évvel ezelőtt távozott az élők sorából.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...