A múlt század legnagyobb szívtiprója volt: ezért a férfiszínészért bolondult minden nő

Omar Sharif neve hazánkban is sokaknak cseng ismerősen: az egyiptomi származású filmszínész a múlt század egyik ünnepelt sztárja volt, aki kiváló alkotásokban bizonyította be tehetségét, ellenállhatatlan sármjával pedig nők millióit bolondította magába.

Több száz szerelmes levelet kapott

Omar Sharif 1932. április 10-én látta meg a napvilágot Alexandriában, Michel Shalhoub néven egy tehetős libanoni-szíriai eredetű család gyermekeként. Tanulmányait kairói angol iskolákban végezte, s már ekkor megmutatkozott tehetsége: játszott amatőr színjátszó körökben, próbálkozott rendezéssel is, majd Londonban a Drámai Művészetek Akadémiáján tanult. Vonzó külseje, atlétikus termete miatt már az ötvenes évek elején felfedezték, rövidesen pedig az egyiptomi filmipar nagy sztárja lett – 1954 és 1961 között több mint húsz arab nyelvű filmben szórakoztatta a közönséget. Vígjátékok, romantikus és kalandfilmek főszereplőjeként lett a nézők, különösen a hölgyek kedvence, de népszerűségéhez hozzájárult még az is, hogy 1955-ben feleségül vette a szakma másik nagy bálványát, Faten Hamama egyiptomi színésznőt, akivel saját filmvállalatot is alapított. Galériánkban felidézzük, milyen jóképű volt fiatalon a legendás színész:

A filmsztár karrierje berobbanásáig katolikus volt, az ötvenes években azonban áttért az iszlám hitre, illetve felvette az Omar Sharif nevet. Eleinte főleg a Közel-Keleten ismerték széles körben, aztán kezdett feltűnni nyugati alkotásokban is – először 1958-ban a Goha című francia-tuniszi romantikus drámában.
Kattints a további képekért!

Montgomery Clift rendkívül sikeres karriert futott be, nem véletlenül nevezték őt Marlon Brando közvetlen vetélytársának, azonban nem csupán tehetsége, de megnyerő külseje miatt is felfigyelt rá a világ, így hamar ő vált a kor egyik legnagyobb szexbálványává.

Leadfotó: Silver Screen Collection/Getty Images

Forrás: Múlt-kor történelmi magazin

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
A közkedvelt televíziós első ízben mutatta meg a nyilvánosságnak lányunokáját, Lindát.
Utazás
A Somogy megyei Balatonkiliti határában észlelték a rengést - tudatta a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.
Sztárok
Iszak Eszter és Gyurta Dániel február közepén jelentették be, hogy első közös gyermeküket várják, most pedig meg is érkezett a kis Mirabella, akiről édesanyja posztolt fotót az Instagramon.