Sztárok

Pokol az élete Djokovicnak, bosszúra szomjazik az oltatlan teniszsztár

Közeli barátja szerint kimondhatatlanul szenved az Ausztráliából kiutasított, meghurcolt teniszező. A szerb világelső százmilliós pert fontolgat az ausztrál kormány ellen, és arra is fény derült, hogy vajon beadatja-e magának a neki oly’ sok problémát okozó koronavírus elleni védőoltást.

Egyelőre a sebeit nyalogatja

Több mint két hete kezdődött Novak Djokovic világelső teniszező kálváriája, miután az év első Grand Slam-tornájára érkező oltatlan sportoló összetűzésbe került az ausztrál állammal. A csavaros történetet a Femcafe.hu-n is figyelemmel kísértük, az eset végül azzal zárult, hogy visszavonták Djokovic vízumát és három évre kitiltották Ausztráliából.

Mivel fellebbezésnek nem adott helyet a bíróság, így Djokovic kénytelen volt felhagyni abbéli álmával, hogy az Australian Openen való diadalmaskodásával megszerezheti a rekordot jelentő, 21. Grand Slam-győzelmét, és hazautazott Szerbiába. A hírek szerint egy belgrádi új társasház felső szintjén elterülő luxuslakásába vonult vissza nyalogatni a sebeit. Nem szerepel a nyilvánosság előtt, nem nyilatkozik, a hozzá közel állók szerint egyelőre igyekszik feldolgozni a másfél hétig tartó melbourne-i hercehurcát.

Egyik jó barátja, a 2015-ös US Open-győztes Flavia Pennetta szerint a teniszsztárt lelkileg nagyon megviselték a vele történtek. „Úgy látom rajta, hogy emberként mélyen megérintette. Kimondhatatlan szenvedés lehetett neki, hogy pellengérre állították. Noha lélekben nagyon erős, de egyben rendkívül érzékeny is” – idézte a jó barátot a Ripost cikke. A visszavonult olasz teniszezőnő azt mondta, Djokovic nyilván hibázott azzal, hogy oltatlanul beutazott Ausztráliába, de szerint „a nagy bajnokok számára nincsenek határok, vagy nem ismerik fel őket. Éppen ez az erősségük. A győzelem pedig egyfajta drog a számukra”. Szerinte Djokovic hű marad önmagához, ezután sem fogja beoltatni magát, de így „pokol lesz az élete”.

Az utóbbi hetek botránya csak a vesszőfutása kezdete volt? Lapozz cikkünk folytatásáért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Lifestyle
Az eggs benedictet sokan elkészítenék néha otthon villásreggelire, de amikor megtudják, hogy például buggyantott tojás kell hozzá, az mindenkinek a kedvét el szokta venni.
Sztárok
ByeAlex nem rejtette véka alá, hogy utálta ezt az állást, és a főnökével sem jött ki túl jó. Már a barátai is tudják róla, hogy van, amikor nem szabad hozzászólni.