Sztárok

Újra színpadon Oláh Ibolya: valódi érzelmi hullámvasútra invitálja a nézőit

2018-ban jelent meg Presser Gábor Voltam Ibojka című lemeze, melyen a nagyszerű énekesnő, Oláh Ibolya énekel 28 verset, 11 szerzőtől. Olcass tovább, miért érdemes meghallgatni.

Színházi interpretációt kíván

A Megasztár egykori legendás felfedezettje most valódi érzelmi hullámvasútra hívja azon nézőket, akik fogékonyak a megindító gondolatokra, a katartikus élményekre. 2018-ban jelent meg Presser Gábor: Voltam Ibojka című könyvcédéje, amelyen Oláh Ibolya énekel 28 verset, 11 szerzőtől. A CD anyaga nem pusztán koncertet, inkább színházi interpretációt kíván.

Presser Gábor:

Úgy képzeltem ezt az albumot, hogy Ibolyka mindenféle szövegeket énekel, mond, és előhozza mindenféle nők mindenféle dolgait. Hadd jöjjön a Fény moziba csúszott dizőz, az éjfél utáni nő, az a nő a Nagykörútról, a Kántor Péter ablaka előtti Duna-partról, az eszpresszózongorista nője, egy tüntetőnő, egy a portugál fotelből, az Orczy-kertben bóklászó Für Elíz, a szorongóhangú, iszomdohányzom-hangú, a legszebb verset író hangú nő.

Fotó: Lettner Kriszta

Amikor elkészültünk a Voltam Ibojkával, és megjelent a könyv, benne a cd-vel, vártuk, hogy kicsit szusszanjunk, aztán nagyon lassan összeállt a kép, hogy ez bizony egy önálló színházi est anyaga.

(…) Ibolykának a kettőnk együttműködésében a saját és a mások munkája iránti tisztelete, a Voltam Ibojka album dalaival való viszonya példás volt, lelkes, koncentrált és töprengő. Hosszú, hosszú folyamat volt, de nagyon megérte azt a két évet – ha nem is minden napját – ezzel az anyaggal tölteni.

Biró Kriszta gyönyörű irodalmi leveleket, részleteket gyűjtött össze, Vető Gábor videóművész izgalmas anyagokat készített (a könyv tervezése és grafikái is az ő műve), és ezek a dalok közé kerültek. Így összefonva, összecsúszva kezdett kialakulni a “színházkoncert”, vagy “koncertszínház”.

Fotó: Lettner Kriszta

Zenészek: Födő Sándor és Furák Péter

Rendező: Bíró Kriszta
Videógrafika: Vető Gábor

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban.
A sok panaszra orvosság nincs.
Feloldás – talán.

Annyi legalábbis biztosnak tűnik, hogy az emblematikus együttes tagjai sosem állnak többé színpadra ezen a néven.

Leadfotó: Lettner Kriszta

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A történtek olyan szinten traumatizálták az édesanyát, hogy úgy döntött: inkább nem vállal több gyermeket.
Sztárok
Görgényi Gabriella Született Anyák címmel írt egy könyvet, melyben három sikeres nő beszél az anyaság nehézségeiről, a szülésről és az életről tabuk nélkül.
Sztárok
Wolf Kati magánéletét és a gyerekeit mindig is tudatosan óvta a nyilvánosságtól, nem akarta, hogy az ő életét éljék, reflektorfényben. A lányok mára azonban már nagyok, el tudják dönteni, hogy...