Sztárok

Emlékszel még a Reszkessetek, betörők galambos nénijére? – szívfacsaró, hogy az életben is mennyire magányos

Az egyik legkedveltebb, ennyi év után is hihetetlenül népszerű karácsonyi film, a Reszkessetek, betörők! második részében van egy fontos mellékszereplő, akivel Kevin McCallister, a gyakran elhagyott gyerek találkozik. Ez az illető pedig nem más, mint a szeretetreméltó, hajléktalan galambos néni, akit Brenda Fricker formált meg. Sajnos a való életben is rettentően magányos az ünnepekkor.

A hajléktalan nő szerepe nem akárkit rejt

A filmben Kevin összebarátkozik egy hajléktalan nővel, aki a Central Parkban él. A titokzatos idegenre egyszerűen „galambos néniként” hivatkozik. Eleinte megijeszti Kevint az összes madarával, de később összebarátkoznak és őszinte beszélgetést folytatnak a bizalomról, a szeretetről és a hölgy elmeséli Kevinnek, ki mi történt vele azelőtt, hogy hajléktalan lett. A film csúcspontja, mikor az asszony megmenti Kevint banditák elől.

A nő, aki a galambos nénit alakította, Brenda Fricker és ez a legismertebb szerepe az Egyesült Államokban. Sokan, akik a film idején nőttek fel, nem tudják, hogy Fricker fantasztikusan sikeres Oscar-díjas színésznő volt, mielőtt 1992-ben megjelent a Reszkessetek, betörők! 2-ben. Akkoriban Frickernek már két teljes évtizedes karrierje volt. Mostanra több mint 30 filmben és televíziós műsorban szerepelt.

Galériánkban mindent megtudhatsz a galambos néniről!

Eredetileg riporter szeretett volna lenni Az Írországban született Brenda mielőtt színésznő lett volna, Fricker az Irish Times művészeti szerkesztőjének asszisztense volt, abban a reményben, hogy riporter lesz, de 19 évesen "véletlenül" színésznő lett, amikor elvállalt egy szerepet az 1964-es Of Human Bondage című filmben.
Kattints a további képekért!

leadkép: instagram

Az Igazából szerelem Joannája, vagyis Olivia Olson annyira jól énekelte Mariah Carey számát, hogy a készítők féltek, a nézők nem hiszik majd el, hogy egy gyerek képes erre. Tudd meg, hogyan él manapság a film aranytorkú sztárcsemetéje!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.
Sztárok
Cate Blanchett, napjaink egyik legsokoldalúbb színésznője, aki megannyi ikonikus filmben nyújtott emlékezetes alakítást. Azonban nemcsak vitathatatlan tehetségének, hanem kivételes külső...
Sztárok
Robin Williams a nyilvánosság előtt úgy tűnt, mindig szerepet játszik; szórta a poénokat, hogy megnevettesse az embereket, közben pedig nem titkolta alkoholproblémáit és házasságai kudarcát. Azonban...