Tragikusan fiatalon, máig tisztázatlan körülmények között hunyt el a Metallica basszusgitárosa

Cliff Burton ma lenne 59 éves. A turnébusz okozta a halálát, a mai napig nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Túl fiatalon ment el

A Metallicát szinte senkinek nem kell bemutatni. Az amerikai thrash metal zenekar az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb együttese. Egyik első – és sokak szerint a legjobb – basszusgitárosuk Cliff Burton volt, aki egy évvel a megalakulásuk után csatlakozott a csapathoz, és óriási hatással volt a zenei stílusuk kialakítására. Nagy szerepe volt a Master of Puppets című album létrejöttében, ami elhozta a zenekar igazi áttörését, és az egész heavy metal műfaj meghatározó lemeze lett. Burton utolsó előadása 1986. szeptember 26-án volt, Svédországban. Senki nem látta előre a tragédiát, ami a 24 éves zenész halálát okozta.

Lapozd fel a galériánkat!

Cliff Burton rövid élete során számos tragédiát átélt, többek között bátyja halálát. Az akkor 13 éves fiú a gyász elől a zenéhez menekült, a legjobb basszusgitárossá akart válni. Álma valamennyire teljesült is, de ő nem sokáig élvezhette a siker ízét.
Kattints a további képekért!

A Honeybeast Ha meghalok című dalához, Tarján Zsófi és Palya Bea duettjéhez készült videó egy detektívregény misztikus világába kalauzol el minket…

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak