Sztárok

Sötét aranykor: Fél Hollywood összefogott, hogy kicsináljanak egy megerőszakolt táncoslányt

Borzalmas, ami Patricia Douglasszel történt, és miután igazságszolgáltatást követelt, megpróbálták elhallgattatni.

Úgy tűnik, Hollywood történelmét botrányok tarkítják, és ez alól a 20. század eleji dicsőséges aranykorszak sem volt kivétel. De Patricia Douglas eseténél 66 évnek kellett eltelnie, hogy a közvélemény teljesen megértse, mit tett vele az iparág. Kezdjük az elején!

Patricia Douglas hollywoodi útja

Tulajdonképpen nem Patricia Douglas álma volt Hollywood csillagává válni, hanem az édesanyjáé, Mildred Mitchellé. A Missouri állambeli Kansas Cityben 1917-ben született lány még gyerek volt, amikor Los Angelesbe költöztek. Mitchell jelmeztervezői munkát vállalt, így Douglasnek volt lehetősége kipróbálnia magát a táncban. 14 évesen abbahagyta az iskolát, hogy a legnagyobb korabeli sztárok szárnyai alatt építgesse karrierjét. 16. születésnapja előtt a fiatal tehetség már táncosként kapott szerepet olyan klasszikus filmekben, mint a So This Is Africa és a Táncoló tündérek. 1937-ben végül állást kapott az MGM-nél táncosként, de fogalma sem volt arról, mi vár.

Kattints a galériára és olvass tovább!

Az MGM buliján zaklatták a lányokat Az MGM egy hatalmas bulit csapott, hogy megünnepeljék a stúdió nyereséges évét. A vállalat Douglast és a többi lányt is meghívott, és elvitték őket egy távoli birtokra, ahol a bulit tartották. A parti alatt a 36 éves David Ross értékesítési vezető sarokba szorította a 20 éves Douglast a táncparketten. A lány kiszökött a mellékhelyiségbe, de Ross odakint is megtalálta. Nem Douglas volt az egyetlen nő, aki menekült a férfiak elől. Az egyik pincér a partin azt látta, hogy „a lányok felkeltek és elvonultak az asztaloktól, mert a férfiak molesztálták őket”. Egy másik pincér azt mesélte: „Az a parti volt a legrosszabb, a legvadabb és a legrohadtabb dolog, amit valaha láttam.” Közben David Ross, az MGM üzletkötője nem fogadta el a nemleges a választ, és egy másik férfival együtt erőszakkal vették rá az ivásra Patriciát. Douglas a fürdőszobába szaladt, és elhányta magát. Aztán kiszökött az épületből, de Ross követte őt.
Kattints a további képekért!

Nem erőszakkal vádolják Bob Dylan amerikai énekest. A vád szerint 1965-ben bántalmazott egy akkor 12 éves lányt. A sztár mindent tagad.

forrás: allthatsinteresting, fotó: 123rf.com

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez...
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...