Sztárok

Visszatért a rivaldafénybe a magyarok kedvenc színésznője, de annyira szétplasztikáztatta magát, hogy már ránézni is fáj - Fotók

A nyolcvanas-kilencvenes években nem készülhetett színvonalas vígjáték Meg Ryan nélkül: a színésznő annak idején egész Hollywoodot az ujja köré csavarta, a kétezres években mégis kikopott a fősodorból. Egész egyszerűen lesújtó, ami ezután történt a szőke komikával.

Meghódította Hollywood csúcsát, majd a mélybe zuhant

Volt idő, amikor nem létezhetett nívós hollywoodi vígjáték a legendás szőke komika, Meg Ryan nélkül. Az immáron 62 esztendős színésznő még a nyolcvanas évek elején, kvázi gyerekfejjel vágott neki Hollywood meghódításának. Az évtized közepén már a legmenőbb korabeli akciófilmben, a Tony Scott által rendezett Top Gunban (1986) feszíthetett, majd Az ígéret földje (1987), a Vérbeli hajsza (1987) és a Bűntény a támaszponton (1988) című produkciók következtek, mígnem az ifjú Ryan rálelt a leginkább az ő képességeihez szabott műfajra: a Harry és Sally (1989) című romantikus vígjátékkal varázsütésre a nagyközönség új favoritjává vált (Billy Crystallal alkotott pompás kettősüket azóta sem feledte el a nagyérdemű). Innentől fogva Ryan lubickolt a jobbnál jobb szerepekben: karrierjét olyan emlékezetes mozik fémjelezték, mint a Doors (1991), A szerelem hullámhosszán (1993), az I.Q. - A szerelem relatív (1994), a Francia csók (1995), a Meglesni és megszeretni (1997), a Zűrzavar (1998) vagy a Túszharc (2000). Ryan a kétezres években mégis kiszorult Hollywood A-ligájából, ami pedig azóta történt vele, az egész egyszerűen kétségbeejtő.

A nagyérdemű még mindig a fiatal, hamvas és energiától duzzadó Meg Ryanre emlékszik.
Kattints a további képekért!

Jennifer Grey 27 évesen katapultált Hollywood csúcsára: a Dirty Dancing (1987) című romantikus mozi azonnal sztárrá emelte a fiatal színésznőt, aki egyetlen, ám annál csúfosabb ballépésnek köszönheti, hogy kegyvesztett lett az Álomgyárban.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.
Fashion&Beauty