Sztárok

Tényleg AIDS-ben szenvedett Márkus László? Íme a teljes igazság a tragikus sorsú színésznagyságról, akinek magánéletét mindmáig titkok övezik

Sokáig azt hitték róla, hogy a saját neméhez vonzódik, hiszen nemigen mutatkozott hölgytársaságban. Milyen magánéletet is élt a 20. század egyik legnagyobb magyar színésze, a tragikusan fiatalon elhunyt Márkus László?

Az örök különc, aki lubickolt a hírnévben

Mindmáig izgalmas titkok övezik a hajdani magyar színészkiválóság, Márkus László életét. A honi színház- és filmművészet nagy öregjét sokan melegnek vélték, ugyanis hölgytársaságban nemigen mutatkozott élete során; megint mások úgy tartották, a Kossuth- és háromszoros Jászai Mari-díjas művész aszexuális, ezért nem érdeklődik az ellenkező nem képviselői iránt. Az igazság ez utóbbi feltételezéshez áll közelebb: miként a Meglepetés magazin cikke is rámutat, Márkus imádta - és egészen halála napjáig féktelen örömmel alakította - a híres színész szerepét. Hihetetlen önszeretet, már-már riasztó méreteket öltő egoizmus jellemezte, lubickolt a hírnévben, és egyáltalán nem bánta, hogy mindemellett magányos farkasként kellett élnie. Még az sem zavarta, hogy különc életmódja miatt színésztársai kivetik maguk közül. Márkus - jellegzetes orgánumával és gesztusrendszerével - igazi feminin alkatnak számított, kiváltképp a saját korában, a hatvanas-hetvenes években. Imádta az édes parfümöket, a divatos, finom ruhákat, arany kisujjgyűrűjétől pedig sosem vált meg - annak dacára sem, hogy a szocializmusban ez szinte már hübrisznek, szándékos provokációnak számított, hiszen sokan az előkelőség jelképeként értelmezték. A színpadon és a filmvásznon megannyi fantasztikus szerepben tündöklött, de ki is volt valójában ez a különc életmódot folytató, sokszínű művészzseni, és miért kellett megdöbbentően fiatalon - mindössze 58 évesen - itthagynia az árnyékvilágot?

Lapozz tovább, tekintsd meg galériánkat, és máris megtudhatod a válaszokat!

Márkusnál a hetvenes években leukémiát diagnosztizáltak, a színművészt később meg is operálták, és bár úgy tűnt, felépült, csontsoványra fogyott, s régi erejét sem nyerte vissza többé.
Kattints a további képekért!

Hetvenhetedik születésnapja előtt nem sokkal vetett véget életének Kézdy György (1936-2013), a fanyar humorral megáldott, jellegzetes orgánumú magyar színművész, a Szomszédok című teleregény egykori Virág doktora.

Leadfotó: Facebook.com/retrotargy

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Vajon, hogyan fog egymáshoz viszonyulni Tóth Andi és Marics Peti?
Sztárok
Nincs még változás, Pap Dorci továbbra is szingli.
Utazás
A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) közleménye szerint a felfedezés, amelyhez magyar kutatók munkája is hozzájárult, azért különösen érdekes, mert a bolygók pályái azt...