Sztárok

Kést szorítottak az arcához, ütlegelték és brutálisan megerőszakolták a gyönyörű hollywoodi színésznőt: titkos traumái derékba törték az egész életét

Kelly McGillis a nyolcvanas évek közepén ért sikerei csúcsára: a korszak ikonikus akciófilmjében, a Tony Scott által rendezett Top Gunban ő alakította a női főszerepet Tom Cruise partnereként. Páratlan szépségével megdelejezte a mozinézőket, s csak kevesen sejtették, hogy a gyönyörű külső törékeny, súlyos traumák által meggyötört lelket takar.

A nagyvásznon mindenkit elbűvölt, de a lelkét pokoli fájdalom emésztette

Napjainkban kevés mozirajongónak cseng ismerősen Kelly McGillis neve, pedig a komoly színházi gyökerekkel is rendelkező amerikai filmszínésznő a nyolcvanas években impozáns karriert futott be Hollywoodban. Ő játszotta a női főszerepet a korszak egyik emblematikus akciófilmjében, az 1986-os Top Gunban (rendező: Tony Scott), melyben a fiatal Tom Cruise partnereként tündökölhetett. A szőke színésznő valósággal megdelejezte a közönséget angyali szépségével, s csak kevesen sejthették, hogy a makulátlan külső törékeny, súlyos traumák által megsebzett lelket takar. Néhány évvel a Top Gun forgatása előtt ugyanis sokkoló élmény érte az ifjú színésznőt, mely aztán - ekkor persze még mit sem sejtett erről - az egész életét lejtőre terelte.

McGillis 1979-ben költözött a kaliforniai Newport Beachről New Yorkba, hogy a patinás színészképző egyetem, a Juilliard School falai között tanulhasson. A People-nek a színésznő később azt nyilatkozta: életének ebben az időszakában "olyan naiv volt, hogy azt sem tudta igazán, hogy működik a világ". Három évvel később, 1982-ben Kelly épp a zuhany alól jött ki, amikor két ember betört a lakásába, megragadták a színésznőt, és a hálószobájába vonszolták.

Lapozd fel galériánkat a hátborzongató igaz történet folytatásáért!

A támadók kést szorítottak McGillis arcához, többször leköpték és ütlegelték a színésznőt, majd megerőszakolták, s mindeközben folyamatosan azzal fenyegették, hogy megölik. Nem sokkal később a helyszínre érkezett a rendőrség, a betörők elmenekültek, Kelly-t pedig kórházba szállították. Egy hónap múlva mindkét elkövetőt elfogták a hatóságok: egyikőjük, egy tizenöt esztendős fiú három év börtönbüntetést kapott. Húszéves társa ellen azonban bizonyítékok hiányában ejtették a vádakat.
Kattints a további képekért!

A brit származású hollywoodi színész életét és karrierjét is derékba törte hirtelen jött betegsége: Tim Curry tíz éve kényszerül kerekesszékbe, és állapota jelenleg is gátolja abban, hogy visszatérjen mesterségéhez.

Leadfotó: Georges De Keerle / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Egészen korai emlékeim vannak arról, hogy a szüleim a rákról beszélgetnek. Még a neve is elborzasztott! Ugyan felnőtt koromra elhalványodott a nagy ollós, vérvörös rák képe a tudatomban, amint a...
Lifestyle
Alig 40 ezer forintért hajlandó volt megválni a sminkjétől, igaz, ennek köszönhetően azonnal bukta a pasiját.
Lifestyle
Rachel Kennedy nem hitt a szemének, mikor megkapta az értesítőt a telefonjára, miszerint telitalálata volt a lottón. A pénz mégsem kapta meg, ugyanis egy dologról megfeledkezett.