Rémisztő, ugyanakkor izgató volt a nők számára a legendás színész: hölgyek tucatjai kínálkoztak fel a magyar Drakulának

Lugosi Béláról sokan hitték, hogy a való életben is vámpír: a titokzatos kelet-európai színészért bolondultak a nők Amerikában, ennek ellenére minden házassága zátonyra futott.

Igazi ikon volt

Lugosi Béla 1882. október 20-án látta meg a napvilágot Blaskó Béla néven: művésznevét szülőhelye, az erdélyi Lugos után vette fel, de egy ideig Olt Arisztid néven is filmezett. Pék apja kezdetben rossz szemmel nézte színészi ambícióit, ezért 12 évesen elszökött otthonról és egy bányában vállalt munkát, 1913-ban azonban álmai valóra váltak, ekkor lett ugyanis a Nemzeti Színház tagja, ahol még Shakespeare-t is játszott. Az I. világháborúban hadnagyként szolgált az osztrák-magyar hadseregben, a Tanácsköztársaság alatt pedig aktív szerepet vállalt, színházi szakszervezetet hozott létre, ám hamarosan nyílt politikai állásfoglalása miatt emigrációba kényszerült – először Bécsbe, majd Németországba ment, majd mivel ott sem érezte magát biztonságban, Amerikába távozott, ahol kamatoztatni tudta színészi adottságait. A horrorfilmek egykori sztárja, akinek neve egybeforrott Drakula szerepével, nemcsak a rendezők és a producerek, hanem a hölgyek érdeklődését is felkeltette: Lugosi igazi nőcsábász hírében állt, azonban hiába házasodott többször is, egyik felesége mellett sem találta meg az igazi boldogságot…

Lugosi a húszas évektől egyre több szerepet kapott színházban és filmen, a sikert az 1927-es év hozta meg számára, amikor a Broadway-n ráosztották Drakula gróf szerepét. A darabot 500 alkalommal játszották, országos turnét is szerveztek belőle és a hollywoodi filmstúdiók is lecsaptak a témára.
Kattints a további képekért!

Darvas Iván kétszeres Kossuth-díjas színész, a nemzet Színésze a múlt századi Magyarország egyik legnagyobb sztárja volt, aki pillanatok alatt meghódította a női nézők szívét – sőt, még nevelt lánya is rajongott érte.

Leadfotó: Silver Screen Collection/Getty Images

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sokan töltik az okostelefonjukat maguk mellett az ágyban - írja a TWN.hu. Igen ám, de ez nemcsak a készülék, hanem a tulajdonosa számára is komoly veszélyeket rejt.
Lifestyle
A Nyilast pozitív energiák veszik körbe, használja ki őket! Napi horoszkóp.
Sztárok
1997. július elsején ünnepelte 36. születésnapját a hercegné: akkor még nem tudta, de ez volt számára az utolsó.