Sztárok

Elképesztő intézkedést hozott Kim Dzsongun: a diktátor sokkolta a világot legújabb rendeletével

Észak-Korea vezetőjével kapcsolatban számos megdöbbentő dolgot hallhattunk már az évek során, de most egy vadonatúj intézkedésével ismét a címlapokra került.

Mi jöhet még?

Kim Dzsongun 2011 óta vezeti a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot, azaz immáron 12 éve áll Észak-Korea élén. A 39 éves Kimre gyakran hivatkoznak diktátorként, ami nem is meglepő, hiszen Dzsongun nem egy olyan döntést, rendeletet és intézkedést hozott már, amivel megdöbbentette nem csupán Európát, de az egész világot. Két évvel ezelőtt például írásba foglalta, hogy az országban csak ő viselhet bőrdzsekit, rajta kívül senki más, de 2021 decemberében betiltotta a nevetést is. A határozat oka akkor az volt, hogy abban az évben volt Kim édesapjának, Kim Dzsongil halálának évfordulója, ezért 11 napig tilos volt mindenfajta boldogság és szórakozás az országban a korábbi vezető tiszteletére. A gyászidőszak alatt az észak-koreaiak csak komoly arccal, fegyelmezetten, esetleg sírva róhatták az utcákat, nem ünnepelhettek semmit, saját halottjaikat nem gyászolhatták, illetve az alkoholfogyasztás is tilos volt. Nos, Kim nemrégiben újabb rendeletet hozott, akik pedig megszegik azt, komoly büntetéssel számolhatnak. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ahogyan azt a Blikk is írja a Daily Star híre alapján, a Rodong Sinmun nevű propagandakiadvány rendszeresen beszámolt Kim Dzsongun nyilvános megjelenéseiről, intézkedéseiről és alapjában véve a diktátor politikai ügyeiről, ám az észak-koreai lapot sokan csomagolópapírként használják.
Kattints a további képekért!

Lugosi Béláról sokan hitték, hogy a való életben is vámpír: a titokzatos kelet-európai színészért bolondultak a nők Amerikában, ennek ellenére minden házassága zátonyra futott.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Vilmosnál végleg betelt a pohár öccsét, Harryt illetően, ezért a jövendőbeli uralkodó egy fontos és egyben komoly dologra szánhatja el magát.
Sztárok
Bár a különös sorozat csak két évadot élt meg, idehaza nagy sikernek örvendett, így a hazai adók többször is ismételték. De vajon hogy fest ma, sok-sok évvel a befejezés után Tru Davis, azaz Eliza...
Lifestyle
Nem, most nem a fahéjról és nem is a szódabikarbónáról van szó, létezik ugyanis egy sokkal hatásosabb csodaszer, amit a kávédba csempészhetsz, ha azt szeretnéd, hogy beinduljon szervezeted zsírégető...