Sztárok

Ő volt Hollywood aranykorának legnagyobb botrányhősnője: a szőke szexszimbólumot még börtönre is ítélték pikáns színdarabja miatt

Mae West korának imádott szexszimbóluma, minden idők egyik legnagyobb amerikai színésznője volt. Az utókor számára talentuma, laza stílusa és életvitele, valamint a mai napig ikonikusnak számító idézetei tették felejthetetlenné – no meg az, hogy egy rövid időre börtönbe is került pajzán színdarabja miatt.

Igazi provokátor volt

Mary Jane West 1893. augusztus 17-én látta meg a napvilágot Brooklynban: már ötévesen revükben, zenés-táncos darabokban szerepelt, tizenegy évesen pedig közismert személyiségnek számított, majd a Broadwayt is meghódította. Élete során mindvégig a média érdeklődésének középpontjában maradt, gátlás nélkül beszélt szexről, férfiakról és saját magáról – azt állította például, hogy bőre a reggeli beöntésektől olyan, akár a selyem. Igazi botrányhősnőnek számított, aki kijelentéseivel és magatartásával óriási hatást gyakorolt a társadalom alakulására, emellett színésznőként, drámaíróként, énekesként és humoristaként is maradandót alkotott. További részletek a galériában!

Mae West nagyon fiatalon robbant be a köztudatba, az igazi áttörésre azonban egészen 1918-ig várnia kellett, ekkor kapott ugyanis szerepet a Sometime című revüdarabban, amelyben bemutatott shimmy-táncának köszönhetően óriási népszerűségre tett szert.
Kattints a további képekért!

Carole Landis Rex Harrison miatt vetett véget az életének mindössze 29 éves korában: a világhírű színész állítólag azzal hitegette a szeretőjeként tartott szexszimbólumot, hogy elhagyja miatta feleségét, ám erre sosem került sor, Carole pedig nem bírta tovább elviselni a megaláztatást, így súlyos, visszavonhatatlan döntést hozott meg tragikusan fiatalon.

Leadfotó: Wikipédia

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?
Lifestyle