Csak a házasságkötés után derült ki a titok: meleg férfihoz ment hozzá a legendás színésznő, éppúgy, mint az édesanyja

Judy Garland első házasságából egyetlen gyermek született: Liza Minnelli később az édesanyja nyomdokaiba lépett, hiszen ő is színésznőként vált ismertté. Ám a két nő sorsát nemcsak a szülő-gyermek viszony és a választott hivatás kötötte össze, hiszen a magánéletükben is hasonló problémákkal kellett megküzdeniük.

A történelem megismételte önmagát

Judy Garland nevét elsőre mindenki az Óz, a csodák csodája című filmhez köti, hiszen az abban nyújtott alakításának köszönhetően szerzett magának széles körű ismertséget. Mivel a tehetsége egészen kiskorában megmutatkozott, hamar belecsöppent a szórakoztatóipar világába. S bár a karrierjét végig hatalmas sikerek kísérték, a magánélete korántsem volt könnyű: ötször házasodott, többször került szanatóriumba gyógyszerfüggőség miatt, emellett étvágycsökkentőt szedett, mert hízásra hajlamos volt, de serkentők és altatók is beárnyékolták a mindennapjait – végül a 47 éves korában bekövetkezett halálát is nyugtató-túladagolás okozta. Három gyermeket hagyott maga után, köztük a szintén színésznőként befutott Liza Minnellit, akinek a magánélete tűpontosan hasonlított az édesanyjáéra – legalábbis, ha a kudarcba fulladt kapcsolatait vesszük figyelembe. Részletek a galériában!

Vincente Minnelli az 1944-es Találkozunk St. Louis-ban című film forgatásán ismerte meg az akkor már világhírű Judy Garlandot, s noha közel 20 év volt közöttük, tökéletesen megértették egymást. Egy évvel később oltár elé álltak, hamarosan pedig megszületett első és egyetlen közös gyermekük, Liza Minnelli. Kapcsolatuk azonban nem volt őszinte: a férfi korábban New Yorkban élt, ahol nyíltan vállalta valódi szexuális irányultságát, ám Los Angelesben – ahol megismerkedett a feleségével – már titkolta azt.
Kattints a további képekért!

Noha Judy Garland minden idők egyik lehetségesebb színésznőjeként vonult be a történelembe, a magánélete sosem volt könnyű, sőt: rengeteg probléma árnyékolta be a mindennapjait, egészen kicsi kora óta.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak