Sztárok

Exkluzív részleteket árult el a TV2 új sorozatáról Lékai-Kiss Ramóna: "A földön fekve, magamba zuhanva kellett sírnom" - Interjú

Különleges helyet foglal el Lékai-Kiss Ramóna szívében a TV2 vadonatúj, Hazatalálsz című napi sorozata, ugyanis rendkívül összetett karakter megformálására kérték fel – többek között erről, a szerephez való viszonyáról, a forgatáson szerzett élményeiről, valamint az idei terveiről beszélgettünk vele.

Fantasztikus élményekkel gazdagodott

Lékai-Kiss Ramóna mindössze 17 éves volt, amikor berobbant a köztudatba, azóta pedig óriási utat járt be, hiszen az elmúlt években több más sorozatban, valamint színházi darabban is feltűnt, mindeközben pedig révbe ért a magánélete, hiszen férjhez ment Lékai Máté kézilabdázóhoz és született egy kisfia, aki a Noé nevet kapta a szüleitől. Ramóna egy ideje ráadásul a TV2 arcaként is rendre bebizonyítja tehetségét, hiszen többek között olyan műsorok kötődnek a nevéhez, mint a Ninja Warrior Hungary, a Dancing with the Stars, a Bachelor – A Nagy Ő és a Sztárban sztár. Január 23-án ismét új szerepben találkozhatnak vele a nézők, hiszen ő alakítja Trixi szerepét a csatorna Hazatalálsz című szériájában, ami sok szempontból jelentett számára kihívást, a Femcafe.hu-nak pedig azt is elárulta, miért.

Nagyon fiatalon ismerkedtél meg a sorozatok világával, s amellett, hogy ma már műsorvezetőként is sikeres vagy, a színészet továbbra sem tűnt el az életedből. Miben volt más a Hazatalálsz az eddigi munkáidhoz képest?

Valóban eddig nem telt el úgy év, hogy kimaradt volna az életemből sorozat-, film- vagy színházi szerep, tavaly például a Mintaapák csapatához csatlakoztam. A Hazatalálsz azért foglal el különleges helyet a szívemben, mert nagyon jó volt újra találkozni azokkal a kollégákkal, akikkel gyakorlatilag együtt nőttem fel, ráadásul – ahogyan te is mondtad – 17 éves koromban kezdtem napi sorozatban játszani, amit 16 és fél évig űztem, így jó volt újra ezen a terepen dolgozni. A csapatnak vannak olyan tagjai, akiket korábban nem ismertem, csodálatos volt egyesülni és felépülni, valamint stábbulikban részt venni velük, ráadásul kaptunk egy hatalmas színházi inspirációt a koronavírus és minden más után. Rengeteget nevettünk, a forgatás minden pillanatát imádtam, szóval csakis szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.

lékai kiss ramóna

Te kaptad Trixi szerepét a sorozatban. Mi fogott meg a karakterben a leginkább?

Trixi egy nagyon gonosz, megfontolt, összetett, minden lében kanál nőszemély, ez pedig számomra nagyon izgalmas volt. A sorozatnak majd lesz egy krimi vonala is, amit az én karakterem jelentősen befolyásol, ugyanis rendesen felkavarja az állóvizet.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy őt kell alakítanod?

Amikor felkértek a szerepre és elmesélték, milyen karakterről lenne szó, egy másodpercig sem gondolkodtam azon, hogy elvállaljam-e vagy sem. De akkor még nem számítottam arra, hogy ez lesz életem egyik legjobb kalandja.

Ha jól értem, sokféle tulajdonsággal lett felruházva a karakter. Van olyan dolog, amiben hasonlítasz rá?

Trixi egy teljesen más típusú nő, így elsőre azt mondanám, hogy nincs közös tulajdonságunk, az viszont igaz, hogy én nagyon szeretek szeretni és szeretve lenni, ami róla is elmondható, de ez csak ritkán, egy-egy pillanatban mutatkozik meg. Ha azonban valaki közel kerül hozzá és megkapargatja a felszínt, akkor rájön, hogy a rideg külső és viselkedés egy igazán mély érzésű nőt rejt. Hatalmas hullámvasútra ül fel, és konkrétan szinte minden megtörténik vele, de ő is mindent megtesz azért, hogy bajba keveredjen.

A forgatás nem volt izgalmaktól mentes, hiszen Törőcsik Franciskát kisebb baleset érte, de mint kiderült, te is megsérültél.

Így van, ez pont azzal a krimiszállal függ össze, amit az előbb már említettem. Annyi kulisszatitkot elárulhatok, hogy épp egy jelenetet forgattunk, amiben magassarkúban menekülök a nádasban, egy óvatlan pillanatban pedig sikerült úgy lépnem, hogy teljes testsúlyommal ráestem a kisujjamra. De akkor még semmi nem éreztem, vitt tovább a lendület és az adrenalin, végig csináltam a jelenetet, amit a rendező egyből el is fogadott, tehát a nézők abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy láthatják majd a valódi esést. Csak a jelenet végén derült ki, hogy eltört az ujjam. Viszont a forgatás nem állhatott le, úgyhogy a szemfülesek majd figyelhetik, hogyan dugdosom a kezemet a többi jelenetben, de úgy gondolom, hogy a rendezővel és a stábbal ügyesen meg tudtuk oldani a helyzetet.

lékai kiss ramóna tv2 hazatalálsz

Ez azért nem lehetett túl jó élmény számodra…

Érdekes, hogy ezt mondod, mert bár valóban annak kéne lennie, mégsem negatívumként emlékszem vissza rá. Számomra ez kicsit olyan volt, mint amikor egy gyerek eltöri a karját, bemegy az iskolába, mindenki aláírja a gipszét, és ettől vagánynak érzi magát – bennem is valami hasonló játszódott le. Furcsának tűnhet, de erre kicsit büszke is vagyok, mert az fogalmazódott meg bennem, hogy „na heló mindenki, igen, eltörtem az ujjam, ráadásul forgatás közben, és ezt a nézők is láthatják, ez annyira menő”.

Történt esetleg még olyan a forgatáson, ami hasonlóan felejthetetlenre sikeredett?

Rengeteg olyan pillanatot tudok felidézni, ami meghatározó volt számomra, főleg a karakteremből adódóan. Volt, amikor a földön fekve, magamba zuhanva kellett sírnom, és amikor vége lett a jelenetnek, alig tudtam kilépni abból az érzelmi állapotból, tovább zokogtam. De, mint mondtam, a csapat elképesztően szuper volt, odajöttek hozzám, megölelgettek, megszeretgettek, és az egészet együtt éltük át.

A forgatás már rég befejeződött, a sorozat pedig hamarosan debütál, de messze még az év vége. Hol találkozhatunk veled legközelebb?

Sok tervem van, tartalmas év elé nézek. Hamarosan ismét elfoglalom a Sztárban sztár egyik zsűriszékét, a nézők ezúttal is vasárnaponként láthatnak majd minket a képernyőn. Nagyon várom, most ez a soron következő feladat, amire fókuszálnom kell. Tavasztól pedig ismét új szerep vár rám, de ezzel kapcsolatban egyelőre többet nem árulhatok el.

Ritka pillanatok egyike, amikor Lékai-Kiss Ramóna nővérével együtt fotózkodik. De most mégis elkészült egy kép, amelyen szemmel látható a hasonlóság!

Leadfotó: TV2 Sajtószoba

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Az Ikrek szintet lép a szerelmi életében, és jöhet a házasság vagy a családalapítás. Heti horoszkóp.